Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ФЛАУТИСТКИЊУ ЈАНУ ИЛИЋ, АПСОЛУТНУ ПОБЕДНИЦУ ТАКМИЧЕЊА У ИТАЛИЈИ

ГРАД ЈЕ УЗ МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ

На недавном Међународном такмичењу „Филаделфија, музички град Европе“ у Италији деветогодишња Јана Илић, ученица првог разреда Ниже музичке школе „Михаило Вукдраговић“, одсек флаута, уз клавирску сарадњу корепетитора проф. Милоша Милутиновића, освојила је прву апсолутну награду обезбедивши на тај начин и учешће на завршном концерту.
- Задовољна сам са том вредном наградом. Вежбам око сат, два али сваки дан. Тако сам доспела до овог успеха. Волела бих да тако наставим даље, да будем још боља. Размишљала сам о томе како ћу да одсвирам Чичкову композицију „Сцхерзо“ и „Прелудиум анд Данце“. Трудила сам се највише што сам могла ““ рекла је Јана.
Тим поводом на пријему у Дуњића кући градоначелник Небојша Зеленовић истакао је да град Шабац помаже свој деци, а највише онима који то заслужују својим радом и жељом да постану што бољи у областима које их интересују.
- Град Шабац помаже свој деци, а највише помаже онима који су добри, вредни, хоће да раде више и да буду бољи ђаци, бољи такмичари у својим областима. Бољи људи на крају крајева. Ми смо ту да као град све њихове склоности, те важне ствари за друштво испратимо. Ево и Јана је прави пример за то. Поред Јане град помаже и младим научницима, спортистима, куварима. Дакле, ми смо ту да помогнемо нашим младима да пронађу своје место у друштву, да остваре све што могу у оквиру своје личности и, наравно, у средини у којој живе и надамо се да ће им Шабац бити право место за то ““ додао је градоначелник.
Иако тек само петнаест месеци свира Јана је уз свесрдну подршку и помоћ проф. Биљане Прице од фебруара 2014. године освојила једанаест награда. Једна од овогодишњих је и прво место на Републичком такмичењу ученика музичких школа Србије у Београду у категорији дувачких инструмената са освојених сто поена.
- Ми смо само потврдили тај њен таленат и успех по једанаести пут. Међутим, тај таленат је можда само десет одсто од онога што је потребно за прву апсолутну награду. Остатак је труд, рад, оно што она заиста и доприноси. Вежба сваки дан по неколико сати, некад мање, некад више, у зависности од програма, од ситуација у којој се налазимо, итд. Али у сваком случају један веома уложен велики труд и рад ““ истакла је проф. Биљана Прица.
По речима Јаниног оца Дарка успеха не би било без добре организације која подразумева сарадњу са професорком и школом, како Музичком тако и ОШ „Лаза К. Лазаревић“ где Јана похађа трећи разред, али ни без подршке Градске управе.
- Ми као родитељи трудимо се да наше дете подржимо у свему овоме што ради. Међутим, с обзиром да је Јана неко ко је већ тражен да иде на разне стране света, да путује, стварно нисмо у могућности да то све сами финансирамо. Овом приликом бих се захвалио и градоначелнику и граду који су нам помогли да реализујемо овај одлазак у Италију и да Јана наступи, да нас представи у најбољем светлу и, наравно, освоји награду.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa