Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ПИОНИРИ МАЛЕНИ

Како долазе савременија времена клима постаје све окрутнија. Ни овај мај, који треба да буде најлепши месец, није личио на себе. Додуше, био је бољи од прошлог, али ћудима природе није веровати. Као ни људима.

Како ко, али неки су обележили и овај Дан младости сећајући се својих младих година и тадашњих прилика. А међу онима који се тога не сећају, већ су чули приче, су и поједини матуранти из Вуковара који су на прослави играли Ужичко коло, па је једна од тамошњих телевизија објавила како су “ученици српске националности пуштали четничке песме“. Шта би тек било да су заиграли Козарачко. Али све је то последица недавне српске одлуке о помирењу партизана и четника. Пионири малени временом су порасли и надрасли и себе. Па и прилике.
А у тренутној политици неки инострани званичници, па наравно и наши, тврде да је дошло време за отварање првих поглавља о оном чувеном приступу Јевропи. А онда ћемо живети срећно и весело.
Онај чувени амерички трудбеник Рокфелер, поводом свог стотог рођендана, поклонио својим земљацима неколико стотина хектара земљишта. Ајд“™ што ће поједини преживели индијанци поново доћи на своје, већ што тај потез указује да народ мора да негује своје богаташе не би ли се они кад наврше век живота, сетили да још неко постоји па да према њима буду добротвори.
Ако ми у Србијици будемо чекали још неколико деценија да нам ови наши богаташи поклоне неко земљиште, до кога су разуме се дошли “личним“ трудом, начекаћемо се.
Руси забранили ону параду поноса. Вала и глупо је да преко Црвеног трга, после оних силних марширања, приказа војне силе и још којечега, прође некаква свилена свита која се још и поноси својим животним навикама и делом.
Овогодишња песма Евровизије ајде што је била песмастија од претходних, женственија и мушкастија од ранијих јер није било оних неодређеног пола као уобичајено, него је опет потврдила политичку подељеност Европе. Гласало се по принципу ко је с ким добар или ко коме треба. Не за песму. Уствари када се мало боље размисли, то и јесте суштина данашњице. Интерес. Коме је данас до песме!

Бранко Јелић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa