Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
ОДРЖАН МОТО СКУП

КИША СТАЛА ДА ПРОЂУ МОТОРИ

Протеклог викенда на Хиподрому је одржан 11. Мото скуп у Шапцу. Као и претходних година, манифестацију је организовао Мото клуб „Чивија“, док су генерални покровитељи били град Шабац и Туристичка организација Шапца.
Киша која је претила да поквари догађај направила је паузу у суботу, па се од предвиђеног програма одступило само отказивањем концерта АЦ/ДЦ Трибуте банд Банд Џ у петак. Ипак, упркос лошем времену то вече, Суперменси су свирали пуна четири сата и направили одличну атмосферу.
Око 1.000 мотора учествовало је у традиционалном дефилеу градом у суботу. Звезда овогодишњег мото скупа био је Ален Исламовић који је изводио песме Дивљих јагода и Бијелог дугмета. Пре њега наступила је група Предигра. Према речима организатора, за два дана кроз камп је прошло око 4.000 посетилаца. Гости су дошли из целе Србије, али и из Босне, Хрватске, Аустрије, Италије и других земаља. Бајкери из иностранства чак су међу првима први стигли у камп.
-Овде сам други пут. Дошао сам из Бугарске. Прешао сам 560 километра и путовао сам по лепом времену. Овде ме је нажалост дочекала киша. Ипак се надам да ће провод бити добар, рекао је Георги који је у Шабац дошао већ пре подне у петак.
Први пут је на мото скупу у нашем граду био највећи словеначки мото клуб, „Роад кингси“. Међу бајкерима они су веома цењени, а поготову њихов председник Пламени, који је овај надимак стекао јер га је приликом једне несреће целог захватила ватра. Одушевили су се шабачком бајеријадом, како због места на ком се одржава тако и због атмосфере. Њихови комплименти имају посебан значај када се зна да су прошли све највеће мото скупове у Европи.
Ове године први пут је и Агенција за безбедност саобраћаја узела учешће у овој манифестацији. Дељени су флајери који су апеловали на што безбеднију вожњу. Испред градског Савета за безбедност саобраћаја био је присутан председник Немања Пајић. Према његовим речима акција „Дивљање је тренутно, туга је вечна“ наставиће се током целе године.
-Циљ је да се скрене пажња на сигурну вожњу, тј. да се мотоциклистима скрене пажња да користе опрему, имају исправне моторе и да се безбедно понашају у саобраћају. Саветујемо и возаче аутомобила да обрате пажњу на моторе да не би били узрок незгода, рекао је Пајић.
Мото клуб „Чивија“ такође је укључен у ову акцију. Новица Андрић један је од четворице њихових чланова који су се недавно вратили са пута дугог 7.000 километара. Моторима су отишли до Москве, где су присуствовали Паради за Дан победе, а затим се преко Санкт Петербурга и Финске вратили у Шабац. Према његовим речима мотористи све мање дивљају на путевима. Код њих у клубу се труде да утичу на млађе генерације и чланове.
-Сезона је почела и апелујемо на све учеснике у саобраћају да мало више пажње обрате на мотоциклисте. Потребно је само више гледања у леви ретровизори више концентрације, јер мотоциклисти спадају у најугроженију категорију на нашим путевима, навео је Андрић.
Председник Мото клуба „Чивија“, Драган Антонић, посебно је истакао чињеницу да ни ове године није дошло ни до једног инцидента на догађају. Уз Градску управу и ТОШ, посебо се захвалио и Полицијској управи града Шапца која је обезбеђивала како камп, тако и дефиле.
-Можемо да кажемо да је скуп у потпуности успео. Сада овај догађај спада у три највеће манифестације које Шабац има. Ове године су нам били скоро сви клубови из Србије. Многи су због лошег времена дошли аутомобилима, рекао је Антонић након завршетка овогодишњег „бајк партија“.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa