Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ УЧЕНИКА МАШИНСКИХ ШКОЛА

ИВАН ТРЕЋИ ПУТ НАЈБОЉИ

На 22.републичком такмичењу ученика машинских школа, одржаном половином маја у Новом Саду, ученик Средње школе из Коцељеве Иван Ранковић постигао је до сада незапамћен успех освојивши трећи пут за редом прво место.
На државном такмичењу учествовало је 17 ученика из свих средњих машинских школа који су кроз обласна такмичења стекли прилику да се боре за титулу најбољег у Србији. Иван је и ове године био убедљиво најбољи међу најбољима.
Према речима његовог ментора, професора Стојановића, такмичење је имало две фазе.
- Први део био је израда теста са 25 теоријских питања из струке и други, израда практичног рада на којој до изражаја долази вештина ручне обраде, прецизност израде појединог елемента задатка и време обраде. Максимални рок израде био је 50 минута а бодови се добијају и за сваки минут раније предаје квалитетно урађеног задатка - објаснио је професор Стојановић.
Троструки државни првак каже да је највећи рад био током прве године.
- Ове године смо интензивно радили током последња два месеца, кући теорију а практични рад у школској радионици. На такмичењима је такође било најтеже у првој години, јер је све било непознато а била је присутна и трема - каже овај скроман младић који би се опет определио за исту струку и исту школу.
Његов професор сматра да Иван има све предиспозиције да постане врхунски бравар, а о његовом таленту за практични рад речи хвале има и наставница техничког образовања из основне школе Стана Ђаковић.

В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa