Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
СТРУЧНА ОБУКА СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

БРЖЕ РЕАГОВАЊЕ

Прошле седмице у Центру за стручно усавршавање одржан је тродневни тренинг који је организовао Сектор за ванредне ситуације МУП Републике Србије. Тема је била “Механизми за смењење ризика од природних катастрофа у општинама које су претрпеле штете у поплавама 2014. године“.
Према речима Драгана Савковића, заменика начелника Националног тренинг центра Сектора за ванредне ситуације МУП, стално настојање је да се ниво реаговања подигне што више да би се дао одговор на сваки ризик.
-Организујемо рад са штабом где ћемо изнети основне елементе који су везани за функцију руковођења и командовања. Повереницима и заменицима повереника указујемо како да воде базу података, како да одговоре на сваки задатак Цивилне заштите и комуницирају са Штабом, односно командантом који им је директно претпостављен у смислу благовременог и ефикасног преношења информација, рекао је Савковић.
Поред припадника Штаба за ванредне ситуације, обуци су присуствовали представници Полицијске управе, Градске управе, јавних предузећа, институција и установа.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa