Инфо

20. мај 2010.20. мај 2010.
КАКО СЕ ЗАШТИТИ ОД ИНФЕКТИВНИХ БОЛЕСТИ У ЛЕТЊЕМ ПЕРИОДУ

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА ХРАНУ

Годишње се у Служби за инфективна обољења прегледа преко 5.000 пацијената, а око 500 болесника се хоспитализује. Поред третирања инфективних болести, на овом одељењу се ради и биопсија јетре. Све се постиже добром сарадњом са осталим Службама Опште болнице Шабац и дуготрајном сарадњом са Инфективном клиником у Београду
Узрочници разних епидемија заразних болести, које су односиле многе животе, сићушни паразити, бактерије, вируси и њима сличне клице из ширег списка ифектологије, Службе за инфективне болести Опште болнице Шабац започела је упорну медицинску кампању и остварила запажене резултате у откривању различитих врста заразних болести (СИДЕ, трихинелозе, лајмске болести)
У летњем периоду честе су појаве тровањем храном. Симтоми који прате ово обољење су болови у трбуху, повраћање, пролив и повишена температура. Скренуо би пажњу, нарочито млађој популацији која конзумира хамбургере и млевена меса да се базирају на термички обрађену храну као и складиштену која се оставља у фрижидеру, истако је начелник Службе др Бранислав Јанковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa