Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
ШКОЛСКИ СПОРТ: НОВИ ВЕЛИКИ УСПЕХ

БРИЉАНТНА МЕДИЦИНСКА

Атлетски тим Медицинске школе је поставио високе циљеве до којих није увек лако стићи, али девојке и момци, чланови овог тима својом жељом, упорношћу и вредним тренинзима доказују зашто су најбољи. Уназад, више од 10-ак година Медицинска школа је најбоља у нашем округу, а 15 медаља са државних школских првенстава у последњих шест година доказују да је ова школа међу најбољима у Србији.
На управо завршеном државном првенству у атлетици које је одржано у Новом Саду, атлетичарке Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ су у екипној конкуренцији освојиле титулу ВИЦЕШАМПИОНА СРБИЈЕ и тако наставиле низ освајања медаља на највишим такмичењима у школском спорту код нас. Атлетичарка Нађа Церовац је у сјајној трци на 800 м убедљиво победила све своје ривалке, освојила златну медаљу и постала првак Србије. У одлучујућој дисциплини у борби за сребрну медаљу у екипној конкуренцији, штафета 4х100 м (Горана Вукотић, Биљана Цветковић, Александра Паунић и Тамара Паунић) су у одличној трци освојиле треће место и потврдиле овај велики успех целог тима. Јагода Зечевић је у трци на 400 м донела максималан број поена, одличне наступе су имале и Милица Богићевић у скоку у вис, Сара Мијаиловић у бацању кугле, Тамара Паунић у скоку у даљ, Горана Вукотић у трци на 100 м и Милица Илић која је као резерва била спремна да у свакој дисциплини помогне ако је то било потребно.
- Овај успех је круна једног циклуса који траје већ шест година, где су ова дивна деца и одлични ђаци, својим упорним залагањем и са много одрицања, допринели освајању 15 медаља на државним школским првенствима, што ни једна школа у нашем међуокругу није успела да оствари. Те медаље су следећег сјаја: 6 златних, 4 сребрне и 5 бронзаних медаља. Ово је и мој лични успех, успех моје школе, мог стручног актива физичког васпитања, успех сваког појединца који је свих ових година био део Атлетског тима и показује вредност у овој стручној школи. Жељни смо за новим доказивањем и већ сада размишљамо о следећим изазовима, ““ каже професор и тренер Драган Весковић, творац свих ових успеха.
Пре, нешто више од месец дана у оквиру 28. Београдског СуиссеГас маратона, атлетичари Медицинске школе су постали прваци Србије у штафетном полумаратону и за ову годину употпунили ове сјајне успехе АТЛЕТСКОГ ТИМА ШКОЛЕ.
Ови успеси у школском спорту, показују да се много талентоване деце опредељује да упише Медицинску школу, јер у њој поред своје струке за коју се определе, могу постићи и успехе на спортским такмичењима. А стручан кадар професора физичког васпитања је увек спреман за нове изазове и да својим стручним знањем и искуством допринесе новим успесима.
С.К.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa