Инфо

11. јун 2015.11. јун 2015.
СТРЕЉАШТВО: КЛУБ ИЗ НОВОГ СЕЛА

КЛУБ ДИКА СЕЛА

Наведени клуб је регистрован у Новом Селу чине га: Марковић Златомир рођен 2002. године, иде у шести разред, Марковић Милку рођена 2000. године иде у осми разред, Марковић Милку рођена 2002. године иде у седми разред, Јовановић Дејана рођеног 2002. године иде у шести разред, Бабић Дуња рођена 2002. године иде у шести разред.
- Како видите то су још деца од 12 до 15 година, иду у Основу школу “Јован Цвијић“ у Дебрцу, прво троје деце а друга два детета живе у Београду и само долазе да тренирају у Ново Село јер им је родбина из Новог Села. Тренинге сам организовао на тавану своје куће тако што сам направио стрелиште са два стрељачка места и деца ту тренирају само кад сам ја присутан, а то је обично од четвртка до недеље. Направимо ми доста тренинга, а највише преко летњег распуста кад су сви тамо. Тако смо и прошлог лета почели прво само са Златомиром а онда и са осталима.
Иначе деца су пионири и пионирке у серијској ваздушној пушци а кадети, кадеткиње, млађе јуниорке и млађи јуниори на стандардном ваздушном пиштољу, каже тренер Љубиша Јовановић из Земуна који сада живи у родном Новом Селу код Дебрца творац шампиона који дирљиву исповест наставља.
- Марковић Златомир појединачно 3. место на Новогодишњем турниру у Обреновцу. На Лиги Београда од укупно 60 пионира био је 7, поправио је лични рекорд на 177 кругова што је и највреднији његов резултат. Што се тиче пиштоља, поправио је лични рекорд са 412 кругова на 509 кругова само за једну сезону а најмлађи је члан кадета и мл. јуниора у Србији. У Београду је освојио 8. место и пласман на првенство Србије где је имао норму за млађе јуниоре од 480 кругова. На првенству Србије био је 14. за кадете и 18. за млађе јуниоре а они су сви рођени 1997. и млађи. Укупно је било 26 стрелаца. Марковић Милка на лиги Београда у пиштољу освојила је две бронзане медаље и постигла лични рекорд од 326 кругова. На првенству Београда остварила норму за млађе јуниорке од 320 кругова и на првенству Србије имала запажен наступ. Марковић Невена је на лиги Београда после 6. кола укупно била трећа и бронзана медаља, на првенству Београда била је добра а тек на првенству лиге Србије остварила свој најбољи резултат од 343 круга што јој је и лични рекор и била 7. у Србији. На првенству Србије била је 9. са 338 кругова што су изузетно добри резултати за кадеткиње а она је најмлађа кадеткиња у Србији. Имала је и запажен успех и као млађа јуниорка. Екипно у Београду треће место за млађе јуниорке иако су оне још кадеткиње. На првенству Србије биле су четврте. Ови веома брзо постигнути резултати дају нам за право да добро радимо и да ћемо наредне године бити још бољи стим што оне ће бити кадеткиње још две сезоне. Надамо се и бољим резултатима и пласманима и на првенству Београда и Србије.
Општина Владимирци ће помоћи колико може, надају се у клубу, а за узврат обећавају нова челна места. Доказ да велики резултати могу да стигну и из малих места.
С. Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa