Инфо

11. јун 2015.11. јун 2015.
НА ТЕНИСКИМ ТЕРЕНИМА “ДВОРЦА ИВАНОВИЋ“ У КОЦЕЉЕВИ

ОДРЖАН ДРУГИ ТУРНИР

У недељу је у организацији клуба “Краљ“ а под покровитељством мотела “Дворац Ивановић“ одржан други тениски турнир у Коцељеви. За освајање победничких пехара и медаље такмичиле су се младе тениске наде из Коцељеве, Шапца, Владимираца и Ваљева. У финалном мечу мешовите групе, старости до десет година, Ђорђе Перић је био бољи од Катарине Николић. У конкуренцији девојчица боља од Андријане Станковић била је Александра Момировић, док је код дечака победнички пехар припао Никола Ивановићу који је у финалу победио Луку Живановића.
- Имали смо 28 учесника. Старосна категорија до десет година је била мешовита, док су у категорији преко десет година формиране две групе, посебно дечаци и посебно девојчице. Генерални спонзор турнира је био мотел „Дворац Ивановић“ на чијим теренима је турнир и одигран - рекао је тренер Небојша Илић.
Школа тениса у оквиру овог клуба постоји већ годину и по дана. Деци су доступна два тениска терена а према Илићевим речима у плану је да се уради хала којом би било омогућено тренирање и у зимском периоду.
- Први турнир одржан је прошле године за Фестивал зимнице. Планирамо и ове године да у истом термину организујемо нови турнир, а следеће године биће организована један или два у оквиру Тениског савеза Србије - најавио је Илић.
Он је истакао да је тенис веома суров спорт који тражи пуно одрицања и велику упорност али да има заиста талентоване деце који у Коцељеви имају одличне услове за бављење овим спортом.
- Овде постоји школа тениса и тврдим да су најповољнији услови. Две хиљаде динара месечно се плаћа а групно се одржавају два часа недељно. Ово што им је овде доступно заиста је за сваку похвалу - сматра тренер.
Пехаре и медаље најуспешнијим учесницима другог турнира у Коцељеви уручио је председник општине Душан Илинчић који је честитао младим тенисерима и пожелео успешне спортске каријере.
САШКИН ПУТ ОД “МУШИЧАРЕ“ ДО РЕКЕТА
Међу бројном талентованом децом издваја се победница турнира у Коцељеви, деветогодишња Александра Момировић из Свилеуве, која је на предлог свог оца почела да тренира тенис пре четири године.
- Тата је открио мој таленат зато што сам ја као мала стално “млатарала мушичаром“. Одвели су ме у Шабац на први тренинг и мени се веома допало. Волела бих кад порастем да будем прва и да много путујем - прича Сашка која 3-4 пута недељно тренира у Шапцу и два пута у Коцељеви.
Каже да јој је тешко да усклади школске обавезе, путовање и тренинге, али да је захвална својој учитељици која има разумевања за њен спорт.
- Тренинг у Шапцу траје два сата и још толико времена проведем у путу. Тешко ми је да ускладим све обавезе. Завршила сам трећи разред иако сам требала да будем други - с поносом истиче ова деветогодишња девојчица чији је тениски узор Марија Шарапова јер, како каже, има нападачки бекхенд.
Александра воли да наступа на турнирима и два пута је већ имала прилику да се састане са првакињом Србије до десет година.
Њени родитељи напомињу да је веома напорно испратити све оно што бављење тенисом подразумева али да ће они ипак дати све од себе да Сашки омогуће што боље услове јер су стручњаци у њој препознали велики потенцијал.
Можда ће ова млада, перспективна тенисерка за неколико година имати бољи бекхенд од свог тениског узора.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa