Инфо

11. јун 2015.11. јун 2015.
ОРГАНИЗАЦИЈА „ФАО“ НАСТАВЉА СА ПОМАГАЊЕМ У ШАБАЧКОМ КРАЈУ

ОБНАВЉАЊе ПРОИЗВОДЊЕ

Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду „ФАО“ донирала 73 пластеника домаћинствима на подручју Шапца, која су претрпела штету током прошлогодишњих поплава
Домаћинство Родољуба Самарџића из Орида једно је од 73 домаћинства на подручју Шапца којима је Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду „ФАО“ доделила модеран пластеник са металном конструкцијом и системом за наводњавање, укупне површине 160 квадратних метара. Самарџићима поклон много значи, јер ће са њим успети да обнове пољопривредну производњу, која је прошле године десеткована због поплава током маја, изазваних изливањем Добраве.
- Професионални пластеник је много квалитетнији, савременији и по димензијама већи од оног ког сам имао до прошле године. Изливање Добраве прошле године нанело ми је штету од скоро милион динара, скоро комплетна производња и сточна храна су ми били уништени. Бавим се производњом цвећа које пласирам на домаће тржиште, а рад у новим условима ће ми бити доста лакши. Захваљујем се граду, Дирекцији за пољопривреду, организацији „ФАО“ и Делегацији Европске уније у Србији који су обезбедили ову донацију, рекао је Самарџић.
Пластеничка поизводња, захваљујући донацији Организације „ФАО“ значајно ће допринети економском опоравку домаћинстава која су прошле године претрпела штете током мајских поплава, каже Владимир Шпегар, директор градске Дирекције за пољопривреду.
- Пластеници су веома квалитетни и сугурно ће поспешити пластеничку производњу у овом крају. Критеријуме за доделу ове врсте помоћи одредила је Организација „ФАО“, те смо се њима и руководили приликом испоруке пластеника. Заједничка жеља донатора и нас је да се пољопривредна производња не само обнови, већ и оснажи, навео је Шпегар.
Организација „ФАО“ највећи је донатор оштећеним пољопривредним домаћинствима, којима је помоћ додељивана од самих поплава. Са таквом праксом, уз подршку Делегације ЕУ, Министартсва пољопривреде и локалних дирекција за пољопривреду, ова организација ће наставити и у наредном периоду.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa