Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.

МОЋНИ ДВОСЕД НА ТРОНУ

На Првим Европским играма у Азербејџану, Небојша Грујић (Зорка ““ Шабац) и Марко Новаковић (Змај ““ Земун) победили су у финалу трке кајака двоседа на 200 метара. Кајакашка такмичења одржана су (14. ““ 16. јуна) на Регионалној стази реке Кур код града Мингечевир, 290 км од Бакуа. Овом победом, Грујић и Новаковић су титули првака света додали и наслов првих победника на Европским играма. Њихова победа је била убедљива, што је реткост у шпринтерским тркама. Сребрну медаљу освојили су Немци (Раухе-Липшер), а бронзану Мађари (Тотка ““ Молнар). Да подсетим, на сваком од овогодишњих такмичења, Грујић и Новаковић, освојили су медаљу.
Марко Драгосављевић (Зорка ““ Шабац), најмлађи првак Европе, није се домогао медаље, освојио је четврто место у трци К-1 на 200 метара.
Са три освојене медаље, две златне (Грујић ““ Новаковић и Старовић ““ Ружичић у К-2) и једном сребрном (сестре Молдован, такође у К-2), кајакашки тим Србије такмичење на Европским играма, завршио је четвртим местом на листи освајача медаља.
- Ово је историјски успех нашег кајака, нагласио је тренер наших кајакаша Урош Павловић.
А.Ђенадић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa