Инфо

18. јун 2015.18. јун 2015.
ОТВОРЕНА ЈЕДИНИЦА ПРИВРЕДНОГ СУДА У ШАПЦУ

ЕФИКАСНИЈЕ, БЛИЖЕ И БРЖЕ ПРАВОСУЂЕ

Прошле среде у Основном суду у Шапцу отворено је одељење Привредног суда Ваљево. Закон из 2008. године предвидео је да овај суд има две јединице. Прва, у Лозници, је отворена још 2010. године. Због годишњих одмора, суђења ће почети од 8. јула. Радиће се сваки дан, а сваки судија ће имати свој дан у недељи, према већ направљеном распореду.
-Имаћемо пријавну канцеларију у којој ће се пријављивати сваки спор за суд у Ваљеву и овде ћемо вршити суђења из парничних предмета. Судиће се у предметима где су туженици са територије града Шапца и општина Владимирци, Коцељева и Богатић. На такав начин покривамо град Лозницу и околне општине, рекла је председница Привредног суда Ваљево, Јасмина Игић Матић и захвалила својим колегама из Основног суда у Шапцу, који су им уступили судницу и пријемну канцеларију.
Председник Вишег суда у Шапцу, Гојко Лазарев навео је да је Основни суд смогао снаге да обезбеди простор, и то врело леп, за ове потребе. Како је истакао, финансијски им је помогло Министарство правде да обезбеде средства.
-Ово је велики корак напред. Правосудне услуге биће јефтиније, ефикасније, брже и ближе субјектима који траже своја права, рекао је Лазарев.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa