Инфо

2. јул 2015.2. јул 2015.

ПРЕМИЈЕРА И ПРВА РЕПРИЗА ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ БОИНГ-БОИНГ МАЧВАНСКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА

ИНСПИРАТИВНО ЉУБАВНО ЛУДИЛО
У складу с својим годинама и неоспорним позоришним даром, млади заљубљеници у позоришне чари, глумци Омладинске сцене позоришта “Јанко Веселиновић“ из Богатића, добро су се снашли у премијерном и недавном репризном извођењу позоришне представе “Боинг ““Боинг“, Марка Камелотија у режијској поставци Иване Терзић. Они су дали све од себе да испуне захтеве инспиративног текста и младе редитељке, која се приметно је веома добро сналази у овој улози.
Укупна прича се дешава шездесетих година, прошлог века у Паризу. То је време рушења сексуалних табуа, појаве хипи покрета и поп културе. Писац говори о три стјуардесе из различитих авио компанија, које се међусобно не познају. У центру пажње је Бернард, који је осмислио посебан начин освајања жена. Његов лик веома добро тумачи Младен Јуришић, а приликом поремећаја реда летеља и с тим у вези настанка љубавног рингишпила у разрешењу овог посебног “љубавног чвора“, Бернарду помаже најбољи друг Роберт, у изванредном тумачењу Драгана Петровића. Све три стјуардесе су се сјајно снашле у својим улогама: Жудита- Марина Савић, Жаклина- Јелена Ловчевић и Жанета- Сања Мијаиловић. Запажено остварење и посебан тон представи дала је Теодора Величковић, тумачећи лик кућне помоћнице Берте.
Поред добре режијске поставке не заостаје привлачна сценографија и костими, које су заједнички осмислиле Ивана Терзић и Кристина Ковачевић, а представу је музички обојио, композитор Горан Љубанић.
Не би требало запоставити ни фантастичну улогу бројне публике, окупљене у сали Дома културе у Богатићу. Она је френетичним аплаузом после представе недвосмислено исказала своје осећање. Чињеница је и да се ужелела, посебно оваквих позоришних представа.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa