Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
ПОТПИСАН УГОВОР О РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ ПОЉСКИХ ПУТЕВА

УРЕЂЕЊЕ ПУТЕВА У ПОЦЕРИНИ

Представници града Шапца потписали су прошле среде у Београду Уговор за ревитализацију пољских путева са представницима Министарства пољопривреде и заштите животне средине. Вредност пројекта износи 9 милиона динара, од чега 60 одсто финансира држава, а 40 одсто локална самоуправа.
Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић и представници 63 града и општина потписали су у среду Уговоре о уређењу атарских путева на територији Републике Србије. Испред града Шапца уговор је потписао градоначелник Небојша Зеленовић, који је нагласио да ће највећу корист од овог пројекта имати мештани села чији ће пољски путеви бити ревитализовани.
- Уговор је вредан девет милиона динара, од чега је Влада Србије обезбедила 5.5 милиона динара а град Шабац преосталих 3.5 милиона динара. Потписивању Уговора претходило је учешће Дирекције за путеве града Шапца на конкурсу Министарства пољопривреде и заштите животне средине. Следећи корак је расписивање тендера и избор извођача радова. Уређење пољопривредног земљишта изградњом или ревитализацијом пољских путева, представља једну од најзначајних мера којом ће се омогућити бољи услови живота и рада пољопривредника, али и свих других људи који живе у руралном подручју. Такође, биће омогућен лакши, безбеднији и ефикаснији транспорт пољопривредника и пољопривредних производа, што има посебан значај за транспорт воћа и поврћа. Реализацијом уговора који се данас потписује директну корист имаће пољопривредници јер ће ове путеве користити за одлазак и долазак до свог пољопривредног земљишта, рекао је Зеленовић.
На подручју града Шапца уредиће се два пута у Поцерини, у дужини од пет километара.
- Није први пут да учествујемо у оваквим пројектима. И пре четири године смо добили одређена средства за ревитализацију атарских путева на територији Шапца. Сада смо поново учествовали на конкурсу Министарства пољопривреде, припремили смо сву документацију и потписали уговор. На бази тог уговора, заједничким средствима републике и града, биће изграђено и уређено пет километара атарских путева у Волујцу и Метлићу. Дужина пута који ће се ревитализовати у Волујцу износи два, а у Метлићу три километра, навео је Миодраг Филиповић, директор Дирекције за путеве.
Укупна средства које је Министарства пољопривреде и заштите животне средине одобрило градовима и општинама за ове намене износе 715 милиона динара, а захваљујући томе биће ревитализовано 775 километара атарских путева. На овај начин наставља се прошлогодишњи пројекат, када је на исти начин уређено више од 515 километара пољских путева.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa