Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.

Savetnica

ПРОДУЖИТЕ РОК ТРАЈАЊА НАЈЛОН ЧАРАПА
Даме којима су најлон чарапе незаобилазан одевни предмет знају и колико је тешко сачувати их читаве дужи временскии период. Жица се лако извуче, убрзо након тога појављује се рупица и ако су нам једне од омиљених можда и успемо да бар мало исправимо штету лаком за нокте што нам обезбеди још једно до два ношења....
Најлонке потопите у воду, па их добро исцедите. Ставите их у пластичну кесицу, добро је затворите и убаците у замрзивач. Оставите их да одстоје преко ноћи. Ујутру их извадите да се отопе на собној температури. Након тога су спремне за ношење.

УКЛОНИТЕ ПЕРУТ
Перут је веома чест проблем који настаје из много разлога. Постоје разни препарати за борбу против овог проблема а овде откријте и која средства из кухиње могу да вам помогну...
Маслиново уље
Разлог настанка перути може бити и суво теме главе. Маслиново уље може помоћи уколико га топлог утрљате у косу и оставите петнаестак минута пре прања. Такође је делотворно утрљати маслиново уље на кожу темена и оставити током ноћи. Ујутру косу испрати.
Јогурт и бибер
Јогурт ће благотворно деловати на вашу кожу главе тако што ће спречити даље љуштење, док је бибер одлично противгљивично дејство. Две кашичице млевеног бибера помешајте са шољом јогурта и нанесите на кожу главе. Оставите да одстоји сат времена па исперите благим шампоном.
Бели лук
Поседује природна антибактеријска својства која помажу да се уклоне бактерије присутне на темену. У уситњен бели лук додајте мало воде да бисте направили густу и глатку смесу. Смесу затим утрљајте у теме и оставите отприлике пола сата. Исперите косу благим шампоном.

БРШЉАНОМ ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТА
Ближи се лепо време те је паметно почети са уклањањем целулита...
Брза и проверена метода за уклањање овог визуелно ружног проблема јесте уље бршљана. Можете га купити у апотеци или већим маркетима. Цена 200мл овог уља је негде око 300 дин. Уз то ће вам бити потребан и масажер који можете наћи у многим продајним објектима. Наравно масажер није обавезан, али свакако га препоручујем јер је учинак много бољи уколико га користите. Важно је да нанесете уље бршљена на места захваћена целулитом и утрљате га прво лепо рукама, а затим измасирате масажером. Вашно је да то радите сваког дана, редовно. Резултати ће бити видљиви већ након три дана масаже.

ПЕТ ЛОШИХ НАВИКА КОЈИМА УНИШТАВАТЕ КОЖУ
Неопходно је да свакодневно негујете вашу кожу, али исто тако је неопходно да то радите на прави начин. Већина поступака за које мислите да пријају вашој кожи и да ће поспешити њен изглед делују баш супротно...
Превише чишћења
Лице треба да је чисто, али постоје природна уља која су потребна да би сте избегли физичка оштећења настала претераним исушивањем коже као што је пуцање, љуштење коже и стварање бора. Користите блага средства за умивање која неће пореметити вашу природну ПХ вредност коже. Оно што је такође врло важно је и то да пилинг није препоручљиво радити висе од једном недељно.
Истискање бубуљица
Руке к“™ себи. Нећете поспешити изглед вашег лица тиме што ћете га „средити“. Сређивањем тог површинског дела коже ви уствари правите велики проблем испод коже, ширећи инфекцију унутар канала. Пустите да само прође. Користите цинк на упаљеним бубуљицама тако што ћете га нанети пред спавање, а он ће бубуљицу исушити током ноћи.
Производи и годишња доба
Зими бирајте производе који хидрирају и хране кожу не би ли је сачували од хладног ваздуха и пуцања. У пролеће је потребна дубинска хидратација. А лети обавезни производи са заштитним фактором.
Будите нежни према кожи
Приликом шминкања или скидања шминке не обраћамо пажњу на танке делове коже на лицу. Део испод очију често излажемо грубим потезима чиме можемо проузроковати губитак колагена и еластичних влакана и тиме поспешити појаву ситних бора.
Пушење
Оно што свакако није добро за вашу кожу је и ова лоша навика.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa