Инфо

30. јул 2015.30. јул 2015.
САНИРА СЕ МОСТ НА ПУТУ МЕТЛИЋ-РУМСКА

ВЕЗА КРАЋА ЗА 10 КИЛОМЕТАРА

На локалном путу који повезује Метлић са Румском и Кривајом обављају се последњи радови на обнови моста, чиме ће путовање између ових места бити скраћено, и олакшан рад пољопривредних произвођача
Прошлогодишње бујице однеле су стари дрвени мост који се налази на путу Метлић-Румска. Мештани ових села морали су због тога да иду десет километара дужим путем преко Волујца, а у проблему су се нашли и власници пољопривредног земљишта до ког је било веома тешко доћи. Изградњу новог, бетонског прелаза, финансирао је град Шабац, за шта је из буџета издвојено милион динара. Санација оштећеног путног правца донеће велико олакшање житељима овог дела Поцерине.
- Пут повезује Метлић и Румску, и даље иде ка Текеришу и Лозници. Са друге стране је постојала веза са Матијевцем, Дољим Црниљевом и даље ка Коцељеви и Осечини. Уместо овог пута морали смо да користимо алтернативну саобраћајницу, преко Волујца, која је за 10 километара дужа. Изградњом моста решиће се и проблеми мештана који имају њиве са друге стране ћуприје, до којих је било немогуће доћи, кажу житељи Метлића.
Радова на поствљању моста посетио је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је нагласио да житељи шабачких села никада не могу бити грађани другог реда, и да ће град, примерима попут овог, наставити да активно ради на решавању проблема које становници села са подручја Шапца имају.
- Изградња моста је веома важна за развој пољопривреде у овом делу Поцерине, односно за брз прилаз пољопривредном земљишту. Сигуран сам да ће житељи Метлића препознати и подржати ову активност, јер доприноси лакшем обављању свакодневнх послова. Овакве послове морамо спроводити свуда где за тим постоји потреба. Веома је дорбо што ће мештани шабачких села од јесени моћи самостално да одлучују где ће се трошити порез на имовину који се прикупи у њиховим селима. Позивам их да се договоримо, односно да нам предложе своје идеје, јер ће град финансијски подржати пројекте који доприносе квалитетнијем животу на сеоском подручју. Тренутно у Градској управи радимо на доношењу упутства о примени одлуке о прикупљању и трошењу новца од пореза на имовину, а након тога ће почети обука представника савета месних заједница, израда пројеката и трошење новца по жељи мештана наших села, рекао је Зеленовић.
Радове на реконструкцији моста између Метлића и Румске финансира град. Вредност инвестиције је милион динара, а посао обављају радници предузећа „Думача савремена градња“.
М.С.М.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa