Инфо

6. август 2015.6. авг 2015.
РАЗГОВОРИ ГРАДОНАЧЕЛНИКА И ПРИВРЕДНИКА

НАСТАВЉЕНЕ ПОСЕТЕ УСПЕШНИМ ФИРМАМА

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић током последњих седам дана разговарао је са власницима „Транском 94“, „Галеб“ и „Машинокоп“
Предузеће „Транском“ основано је 1994. године. До 2007. године доминантан облик пословања била је велепродаја, док је од 2008. године највећи део пословних активности усмерен ка малопродаји. На подручју Шапца, Владимираца, Руме и Богатића, у 71. продајном објекту ради 428 запослених, који се труде да, у условима јаке тржишне конкуренције, и даље послују успешно.
- Од укупног броја радника које упошљава 380 је запослено на територији Шапца. Више од 20 година фирма послује самостално, без помоћи са стране. Услов за развој наше фирме је прилагођавање тржишту и праћење трендова. Током свих година пословања, трудили смо се да будемо доступни, са добром услугом, приступачни купцима и да повећамо број продајних објеката. Трудимо се да парирамо великим трговинским ланцима, а то нам за сада полази за руком. Посебну пажњу посвећујемо радницима, те се за 21 годину никада није догодило да плата касни, наводи Милован Божанић, власник фирме.
Шабац, као чувени трговачки град, мора да помаже привреднике који послују у овај приведној грани, истакао је градначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом посете овом предузећу, најавивши при том и подршку града „Транскому“ у реализацији пословних планова у наредном периоду.
- Град Шабац ће увек помагати овако велике и успешне фирме, нарочито због чињенице за запошљавају више од 400 радника. Ту смо да разговорамо како Град може да помогне њихово проширење и унапређење. Ова фирма има добар простор и добар пословни план, а високу позицију на привредној мапи самостално су изборили, рекао је градоначелник Шапца.
Зеленовић је посетио шабачку „Галеб групу“, регионалног лидера у производњи фискалних уређаја, металне и пластичне амбалаже и ГПС уређаја.
- Поносни смо што своје производе извозимо у 21 земљу. Наш план за будућност је да се и даље ширимо, развијамо и уводимо нове производне програме. Запошљавамо више од 250 радника, а надамо се да ћемо уз помоћ Градске управе успети да реализујемо неке од наших циљева, навела је директорка Наташа Марковић.
Градоначелник Шапца разговарао је прошле недеље и са руководиоцима шабачког предузећа „Машинокоп“. Ово предузеће је специјализовано за послове из области хидроградње, а запошљава око 70 радника.
- Тренутно изводимо радове на подручју Мачванског, Браничевског и Сремског округа, и у околини Београда. Из године у годину, наша фирма је постепено али сигурно расла. Успешно учествујемо на тендерима у земљи у кругу од 150 километара. Цене су фактор који одређује даље ширење на територији државе, а самим тим и развој фирме, навео је Вукосав Поповић, директор „Машинокопа“.
Жеља градоначелника Шапца је да у разговору са привредницима сазна како да пословни амбијент у граду буде бољи, што би омогућило да економски резултати шабачких фирми буду још позитивнији. Због тога ће и у наредном периоду наставити са посетама успешним шабачким предузећима.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa