Инфо

6. август 2015.6. авг 2015.
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА ОБЕЛЕЖИЛА

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

Међународни дан младих, који се сваке године слави 12. августа, по први пут обележила је и Канцеларија за младе града Шапца низом културно-уметничких дешавања током протекле среде. Тим поводом, у понедељак, 10. августа, на конференцији за медије Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе, истакла је да им је жеља била да дају шансу младима, који се свакога дана труде да постигну лични успех, а међу којима су и уметници.
- Они су тренутно на студијама и тек су почели свој неки узлазни пут. Желели смо да им дамо до знања, као и широј јавности, да могу њихове радове да погледају сваког дана не само на њиховим факултетима већ и у Шапцу - додала је Наила.
Шапчани су имали прилику да погледају у башти Културног центра и пешачкој зони изложбу младих уметника. На интерактивној трибини у вечерњим часовима скренута је пажња на положај и могућности младих како у нашем граду тако и у држави. Дружење су затворили наступи демо бендова „Слонз“ и „Спрж“.
-Читаву организацију догађаја осмислили су волонтери Канцеларије за младе заједно са Удружењем грађана „Светлост“, невладином организацијом „Омладински кишобран“ и сви уметници који су желели да учествују. Идеја је била да се овај дан обележи, да се скрене пажња и да постане пракса не само овог дана на младе и њихове потребе него свакога дана или било када кад имамо неку идеју да нешто организујемо и реализујемо - изјавила је Вања Кузмановић, организатор.
Због времена штампања овог броја „Гласа Подриња“ извештај са поменутог дешавања биће објављен наредног четвртка.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa