Инфо

13. август 2015.13. авг 2015.
ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ „ХЕМОФАРМУ“ И „ЈУГОКОПУ“

ПОВЕРЕЊЕ СЕ СТИЧЕ КВАЛИТЕТОМ

Посете градоначелника Шапца успешним фирмама које послују на подручју града настављене су и прошле недеље
Скоро 39 година у Шапцу послује фабрика лекова. Од 2002. године овим предузећем руководи „Хемофарм“, водећа фармацеутска фирма у Србији и највећи домаћи извозник лекова. У шабачком огранку ради 370 запослених, који су прошле године произвели 40 милиона паковања лекова. Ову робу пласирају широм Европе, Азије и Африке. Имају веома добру сарадњу са државним, али и органима локалних самоуправа.
- Фабрика има погон чврстих производа, погон получврстих и течних форми, као и модеран погон дезинфекционих средстава и медицинских раствора. Наши производи су пласирани на територији Србије, али и у земљама Европске Уније, Русије, Украјине и Африке. Налазимо се у самом врху када је реч о извозницима из Србије. Поносни смо што у Шапцу послује део једног комплексног ланца као што је „Хемофарм“. Остварили смо добру сарадњу са Владом и институцијама у Републици Србији. Активно учествујемо у раду новоформираног Савета за праћење привредних кретања на територији Шапца и својим саветима покушавамо да помогнемо привредни развој у граду, рекао је директор огранка „Хемофарма“ у Шапцу Драган Тошић.
Шабац може да буде поносан на чињеницу да у њему послује једна од највећих домаћих извозно оријентисаних фирми, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом посете овој фабрици.
- Као грађанин Шапца могу да буден поносан на ову фирму. Комплетан утисак је да је ово веома озбиљна фирма, у којој се зна тачна улога сваког радника. Вођени светлом сарадњом града и овог предузећа, уверен сам да ћемо заједно моћи да креирамо добар амбијент и за будућност. Ту свакако рачунамо на квалитет по ком је „Хемофарм“ препознатљив, рекао је Зеленовић.
„Хемофарм“ послује у оквиру компаније „Штада“, немачког фармацеутског гиганта. Сарадња са немачким фирмама биће један од приоритета града у наредном периоду, додао је градоначелник Шапца.
- Срећни смо што немачка фирма успешно послује у нашем граду и што су представници Амбасаде СР Немачке и Немачко-српског привредног удружења вољни да се отвори могућност за успостављање партнерства између шабачких и немачких фирми. На томе ћемо посвећено радити, а пример добре праксе је „Хемофарм“. Шабац негује европске идеје, и као град даје допринос да Србија што пре буде чланица Европске уније, нагласио је Зеленовић.
На подручју Шапца од 1990. године послује „Југокоп-Подриње“. Током четврт века рада ова фирма је константно ширила делатност: од транспорта, преко израде вертикалне и хоризонталне сигнализације, експлоатације камена, уређења и одржавања обалоутврда до асфалтирања саобраћајница. У предузећу је запослено готово стотину радника, а фирмом руководе отац и син, Златомир и Бобан Јанковић.
- Примарне делатности предузећа су заштита водопривредних објеката и заштита од нежељеног дејства вода, као и радови на изградњи и уређењу саобраћајница. Бавимо се и зимским и летњим одржавањем путева. Најзаслужнији за резултате рада „Југокоп-Подриња“ су наши запослени, који веома квалитетно и одговорно обављају послове који су нам поверени. Њихов однос према раду је један од најважнијих елемената успешности нашег предузећа, истакао је Бобан Јанковић.
За разлику од уобичајене праксе, градоначелник Шапца је раднике и управљаче овог предузећа посетио на терену. „Југокоп-Подриње“ тренутно је ангажован на уређењу Трга шабачких жртава и реконструкцији улице Цара Душана.
- Руководство путарских фирми је много боље посетити на терену, приликом извођења радова, а не у канцеларији. Ова фирма тренутно изводи радове на два значајна објекта у нашем граду. Добро је да послове у Шапцу обављају шабачке фирме. Имамо доста добрих фирми у Шапцу, а једна од њих је и „Југокоп-Подриње“. Куповином путарског предузећа из Београда, задуженог за одржавање ауто-пута, ова фирма је показала да је спремна да ради још озбиљније послове, рекао је Зленовић.
„Југокоп-Подриње“ је једна од фирми које су биле ангажоване приликом одбране од поплава прошле године. Државне дугове за те послове исплатио им је град, који и даље чека на трансфер новца из републичког буџета.
- Велики број шабачких фирми је активно учествовао у одбрани града од поплава прошле године. Град је исплатио новац овим предузећима за обављене битне интервентне радове, али нам та средства још увек нису рефундирана од државних органа. Иако постоје обећања да ће нам држава уплатити тај новац, то се још увек није десило, наводи Зеленовић.

М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa