Инфо

20. август 2015.20. авг 2015.
УРЕЂЕЊЕ ТРГА ШАБАЧКИХ ЖРТАВА

ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ

На Тргу шабачких жртава почела је нова фаза радова
Трг шабачких жртава свакога дана мења свој иглед. На делу који је усмерен ка Градској тржници почело је асфалтирање које ће у потпуности бити готово за две недеље. На овом делу централног Градског трга биће постављен асфалт у боји, по чему ће овај простор бит јединствен у Србији.
- Асфалтирање платоа подразумева наношење два слоја асфалта. Након тога следи постављање стубова за зелени зид и панела на којима ће уметници моћи да излажу радове. Бојени асфалт моћи ће да се постави за недељу дана, пошто је потребно одређено време да се слегне и очисти битумен који је постављен. На тај начин ће боје бити најквалитетније могуће нанете на овај простор, како смо и предвидели пројектом. Читав плато, заједно са спомеником који ће бити постављен, представља ће целину посвећењу жртвама Другог светског рата које су настарадале на овом месту. Читав простор донеће потпуно нов дух овом делу града, каже архитекта Бојан Алимпић, коаутор идејног решења за реконструкцију Трга шабачких жртава.
Нова урбанистичка целина у центру града стајаће на располагању и уметницима. На северној страни Трга шабачких жртава почели су припремни радови за постављање панела који ће у будућности служити као изложбени простор за уметничке садржаје. На овом месту биће простора и за друге културне догађаје и спортске манифестације.
- На стубовима који су постављени на ободу Трга налазиће се панели на којима ће шабачки и уметници из других градова моћи да излажу своје радове. Радује нас да ће, с обзиром на величину градског трга, велики број људи моћи да виде радове који ће се налазити на овом месту. Реконструкцијом градског трга добијамо и могућност организовања разних програмских садржаја на овом простору. Овде ће моћи да се организују концерти, сајмови спортски догађаји, као и друге манифестације по којима је наш град препознатљив, наводи Милица Симић из Градске управе Шапца.
Вредност читавог пројекта реконструкције Трга шабачких жртава износи око 500.000 евра. Надлежни очекују да сви радови на уређењу овог простора буду окончани до 15. септембра, односно пре почетка манифестација које се у нашем граду сваке године одвијају током овог месеца.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa