20. avgust 2015.20. avg 2015.
UREĐENjE TRGA ŠABAČKIH ŽRTAVA

POČELO ASFALTIRANjE

Na Trgu šabačkih žrtava počela je nova faza radova
Trg šabačkih žrtava svakoga dana menja svoj igled. Na delu koji je usmeren ka Gradskoj tržnici počelo je asfaltiranje koje će u potpunosti biti gotovo za dve nedelje. Na ovom delu centralnog Gradskog trga biće postavljen asfalt u boji, po čemu će ovaj prostor bit jedinstven u Srbiji.
- Asfaltiranje platoa podrazumeva nanošenje dva sloja asfalta. Nakon toga sledi postavljanje stubova za zeleni zid i panela na kojima će umetnici moći da izlažu radove. Bojeni asfalt moći će da se postavi za nedelju dana, pošto je potrebno određeno vreme da se slegne i očisti bitumen koji je postavljen. Na taj način će boje biti najkvalitetnije moguće nanete na ovaj prostor, kako smo i predvideli projektom. Čitav plato, zajedno sa spomenikom koji će biti postavljen, predstavlja će celinu posvećenju žrtvama Drugog svetskog rata koje su nastaradale na ovom mestu. Čitav prostor doneće potpuno nov duh ovom delu grada, kaže arhitekta Bojan Alimpić, koautor idejnog rešenja za rekonstrukciju Trga šabačkih žrtava.
Nova urbanistička celina u centru grada stajaće na raspolaganju i umetnicima. Na severnoj strani Trga šabačkih žrtava počeli su pripremni radovi za postavljanje panela koji će u budućnosti služiti kao izložbeni prostor za umetničke sadržaje. Na ovom mestu biće prostora i za druge kulturne događaje i sportske manifestacije.
- Na stubovima koji su postavljeni na obodu Trga nalaziće se paneli na kojima će šabački i umetnici iz drugih gradova moći da izlažu svoje radove. Raduje nas da će, s obzirom na veličinu gradskog trga, veliki broj ljudi moći da vide radove koji će se nalaziti na ovom mestu. Rekonstrukcijom gradskog trga dobijamo i mogućnost organizovanja raznih programskih sadržaja na ovom prostoru. Ovde će moći da se organizuju koncerti, sajmovi sportski događaji, kao i druge manifestacije po kojima je naš grad prepoznatljiv, navodi Milica Simić iz Gradske uprave Šapca.
Vrednost čitavog projekta rekonstrukcije Trga šabačkih žrtava iznosi oko 500.000 evra. Nadležni očekuju da svi radovi na uređenju ovog prostora budu okončani do 15. septembra, odnosno pre početka manifestacija koje se u našem gradu svake godine odvijaju tokom ovog meseca.
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa