Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
СаопШтење за медије Канцеларије за младе града Шапца

ЈУБИЛАРНА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА

Канцеларија за младе града Шапца, заједно са Центром за стручно усавршавање у Шапцу је ове године организатор Ноћи истраживача у нашем граду. Десети рођендан Ноћи истраживача млади Шапчани ће дочекати уз светлост. Наиме, ова година је године светлости у целом свету, те у том, духу је и слоган ове манифестације у Србији. „Засијајмо у ноћи“. Ове године Ноћ истраживача се обележава у 320 градова Европе и у 10 градова Србије.
У просторијама Културног центра и Канцеларије за младе града Шапца, у петак 25.9. у интервалу од 19:30 до 21:00 , ученици неколико средњих школа ће грађанима представити феномен светлости кроз употребу спектрометра у руци на паметном телефону. Спектрометар у руци је једна од изузетно интересантних ствари у свету светлости. Посетиоци ове манифестације ће имати могућност да снимљен спектар пошаљу на калибрацију на један амерички сајт и да провере квалитет своје камере на смарт фону. У току употребе спектрометра, посетиоци ће моћи да погледају епизоду серије Космос која се бави феноменом светлости, али и да чују и виде кратку презентацију о феномену светлости која инспирише миленијумима уметнике, сликаре, књижевнике, музичаре, физичаре, хемичаре и биологе.
Модератор догађаја, мр Татјана Марковић Топаловић проф Медицинске школе у Шапцу. Организатори: Канцеларија за младе града Шапца, дир. Нела Мехмедовић и Центар за стручно усавршавање, дир. Горан Стојићевић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa