Инфо

24. септембар 2015.24. сеп 2015.
Потписан Меморандум са Чесима

ШТО КРАЋИ ПУТ ДО ЛУКЕ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Љубомир Прохаска, представник фирме „ГЕОтест“ из Чешке, потписали су прошле среде у Градској кући Меморандум о разумевању. Овим је, према речима градоначелника Зеленовића, остварен основни услов да Град Шабац добије луку. Због количине робе, преко 2 милиона тона, која из Зворника треба да се превезе преко Шапца, отвара се могућност за нови вид саобраћаја.
-Ово је важан регионални пројекат, који ће трајати преко 20 година. Успоставићемо комуникацију са свим битним државним органима и институцијама, како би у што краћем року, у Шапцу добили луку и успоставили лучки саобраћај. На овај начин се отвара могућност за подизање нивоа привредног развоја нашег краја. Такође, привредници из овог краја ће постојањем луке, постати конкурентнији и лакше ће и јефтиније превозити своју робу, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Он је истакао да ће овај Меморандум утицати на обе стране потписнице да у што краћем року ураде свој део посла. Град Шабац треба да обезбеди преостале услове за довршетак луке и обезбеђивање пловног тока реке Саве.
Љубомир Прохаска је казао да је „ГЕОтест“ фирма која послује у области заштите животне средине и има четрдесетогодишње искуство у међународној сарадњи.
-Послујемо у Босни, Хрватској, Албанији и Србији, али смо активни и ван Европе. Одговара нам позиција Шапца, његова инфраструктура и повезаност путева. Колико сам имао прилику да упознам, Шабац је град који се брзо развија. И то не само да се развија град него и окружење и то је тежак посао који ради, морам рећи, млада градска управа на челу са градоначелником. Они су пуни енергије, веома перспективни и када се све сабере носимо веома добар осећај из Шапца, рекао је Прохаска.
Преговори Градске управе Шапца са успешним чешким фирмама настављени су и у четвртак. Према речима градоначелника Шапца Небојше Зеленовића, након потписивања Меморандума о разумевању са фирмом „ГЕОтест“, представници Градске управе Шапца разговарали са представницима друге чешке фирме и Агенције за подстицање трговине „Цзецх траде“ , који су желели да се информишу о потенцијалној сарадњи са Градом и интересима који ће произићи из сарадње.
Светуплух Чех, директор представништва државне Агенције за подстицање трговине „Цзецх траде“, се захвалио градоначелнику и његовом тиму што су организовали сусрет и омогућили им да се упознају са потенцијалима Града. Он је казао да су преговори на почетку, али да је свестан потенцијала града, пошто је неколико чешких фирми показало интересовање за пословање у Шапцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa