Инфо

24. септембар 2015.24. сеп 2015.
НА ШАБАЧКОМ БАЗЕНУ ПОДЕЉЕНИ ВАУЧЕРИ ЗА ЂАКЕ И ПЕНЗИОНЕРЕ

БЕСПЛАТНО ПЛИВАЊЕ

Прошле суботе представници града уручили су пропуснице за бесплатно коришћење базена ђацима и старијим суграђанима
Прва група ученика основних и средњих школа као и старијих суграђана, прошле суботе је добила пропуснице за бесплатно коришћење Градског базена. Ђаци ће моћи да бесплатно пливају суботом, у термину за грађанство, док је дан за сениоре среда. Промовисање здравих животних навика и рекреативног пливања основни су покретачи акције коју спроводи град Шабац. Посебан значај биће на обуци непливача, како би Шабац постао град без људи који не знају да пливају.
- Градски базен смо направили да би Шабац био град без непливача. У овом тренутку обавља се бесплатна обука друге генерације ђака првака, којих је више од три стотине. Паралелно са тим данас смо поделили пропуснице пензионерима који ће сваке среде током дана моћи да користе базен и да се бесплатно рекреирају , такође и школарцима за које смо одредили суботу као дан када могу заједно са својим другарима да дођу и да имају леп провод на базену. Бесплатно ћемо обучити сву децу у Шапцу да науче да пливају. За годину дана Шабац може да буде град без непливача. Имаћемо школски рекреативни програм кроз један час рекреативног пливања на базену у оквиру редовне наставе и имаћемо здравствене програме који крећу од следеће недеље. Сви ће добити прилику да у одређеним терминима користе базен на најбољи начин, да будемо здравији град, град без непливача. Град у којем грађани усвајају културу живљења која подразумева физичку активност, како бисмо сви били здравији и способнији за живот, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом поделе пропусница.
Поред бесплатних термина за ђаке и најстарије суграђане, град у сарадњи са Ватерполо клубом „Шабац“спроводи бесплатну обуку пливања за ученике првог разреда основних школа са подручја града. До сада, пријављено је више од три стотине првака који ће ускоро научити да пливају.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa