Инфо

24. септембар 2015.24. сеп 2015.
Програмирање-Шанса за бољи и плаЋенији посао

ЗАРАДА ОД КУЋЕ

У свечаној сали Шабачке гимназије одржано је предавање на тему: зашто је посао програмера најтраженији и међу најплаћенијима у Србији? Предавачи су ученицима и професорима Шабачке гиманазије представили погодности које са собом носи програмерски посао. Према статистици најтраженијих послова, чак 8 од 10 занимања су везана за информатику и програмирање.
Предавању је присуствовао и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је казао да се морамо прилагођавати потребама тржишта рада и да је због тога Град Шабац спреман да помогне свим младим људима који желе да науче да програмирају.
- Мислим да је ово добар начин да младим људима и свима који су заинтересовани да науче да програмирају представимо какве су њихове прилике за запошљавање у будућности и зашто им може бити од помоћи да прођу овај курс. Овакав вид неформалне едукације им може омогућити да захваљујући способности и спретности, зарађују од своје куће. Ово је добар програм, који бих препоручио свим младим људима у нашем граду. У питању је јединствен пројекат у Србији. Град Шабац ће ову идеју у наредних месец дана представити у свим школама и надамо се добром одзиву, рекао је градоначелник Зеленовић.
Како је истакао Матија Ђумић, један од предавача, програмирање је доста исплативо, плате су добре и особе обучене да прогамирају најлакше налазе посао.
- Говорићемо о платформи која ће у наредном периоду бити доступна на Интернету, свима који желе да науче програмирање. Најједноставнији и најбржи начин да што више људи научи да ради овај посао је преко неког облика њеб платформе. То би био једногодишњи курс програмирања, који је интерактиван, који може да се похађа преко Интернета, из школе или од куће. На крају курса се гарантује људима да ће стећи одређена знања и припремити их за посао, да науче како да правилно напишу ЦВ и да знају како да оставе добар утисак на послодавца када дођу на разговор за посао, рекао је Ђумић.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa