Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
У ШАПЦУ ОДРЖАНИ „ДАНИ РАКИЈЕ“

НА ИЗВОРУ ВАТРЕНЕ ВОДЕ

У Шапцу су током викенда по четврти пут одржани “Дани ракије”. На овогодишњој манифестацији учествује 38 излагача, а подршку организацији дали су град Шабац и Туристичка организација
Током петка и суботе Шабац је био престоница ракије. На штандовима 38 излагача нашле су се различите врсте најпопуларнијег српског пића, али и други домаћи производи. Организатори истичу да су овогодишњи “Дани ракије” манифестација која је по много чему надмашила локалне оквире, између осталог и по рекордном броју излагача.
- На Новосадском сајму алкохолних пића учествује 30 излагача, док је на „Данима ракије“ учествовало 38 произвођача. Током четири године трајања манифестације, осетио се велики напредак. Уз подршку града и са идеалним местом за одржавање „Дана ракије“, шеталиштем у центру града, значајно смо унапредили манифестацију, рекао је Ненад Поповић, организатор „Дана ракије“.
Манифестацију коју је покренула група ентузијаста подржао је и Град Шабац. Представници Градске управе сматрају да “Дани ракије”, поред изложбеног и продајног карактера који поседују, могу да допринесу и повезивању произвођача и дестилерија.
- Манифестација се развија из године у годину, а ми са њом имамо озбиљне планове. Ракија је бренд по ком је познат не само Шабац, већ и читава Србија. Ако смо по нечему познати, онда је то ракија. Овом манифестацијом се трудимо и да повежемо произвођаче воћа. Познато је да је шабачки крај, а посебно Поцерина, чувена по воћарству. Желимо да те људе повежемо са произвођачима, који ће имати шансу да унапреде своје капацитете и подигну стандарде у производњи ракије, навео је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
Током два дана трајања, посетиоци манифестације поред дегустације и куповине ракије, имали су прилику и да присуствују богатом културно уметничком програму. Покровитељи овогодишњих “Дана ракије” су град Шабац и Туристичка организација Шапца.

М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa