Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
ПОКРЕТ „ДОСТА ЈЕ БИЛО“

ПРОТИВ ПРОДАЈЕ ДРЖАВНЕ ИМОВИНЕ

Покрет „Доста је било“ прикупљао је прошлог четвртка у центру Шапца потписе подршке грађана које се противе распродаји државне имовине коју, како наводе, спроводи Влада Александра Вучића. Како је истакао лидер ове организације, Саша Радуловић, њихова жеља је да у наредном периоду прикупе 50.000 потписа подршке којима ће показати да грађани сматрају да држава може и мора успешно да руководи сопственом имовином.
- У Србији је спроведена пљачкашка приватизација. Надали смо се да ће се ситуација променити са доласком Александра Вучића и Српске напредне странке на власт. Пуно су причали о томе, практично злоупотребљавали све аргументе које је Верица Бараћ износила о 24 спорне приватизације, а сада видимо да од тога нема ништа. Грађевинско земљиште се данас у Србији поклања тајкунима, продаје се „Телеком“ који ни у ком случају не би смео да буде у приватним рукама, јер представља национални интерес. Продаја „Телекома“ биће само увод у продају ЕПС и других државних предузећа. Поред тога, режим Александра Вучића продаје, а практично поклања великим страним корпорација огромне површине пољопривредног земљишта, попут оног у околини Кикинде које су дали немачком „Тенису“. Та сулуда економска политика довела је до општег пропадања, које ће се манифестовати тако што ће млади и паметни људи и даље одлазити из Србије, а са родитељима ће се чути преко Скајпа, рекао је Радуловић.
Циљ нам је да покажемо људима да се ситуација може променити. Велики део људи не жели да учествује у политичком процесу, а ми желимо да им покажемо да постоје и алтернативне политичке опције, наводи Саша Радуловић.

М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa