Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
САОПШТЕЊЕ ИНИЦИЈАТИВЕ СЕЛО ГРАД

ПРОТИВ НАСИЛНИШТВА

Иницијатива „Село град“ најоштрије осуђује дешавања на 24. седници Скупштине града Шапца, која је због бахатог и насилног понашања одборника Српске напредне странке, трајала два дана.
Због грубог кршења Правилника и Статута Скупштине града Шапца, одборницима СНС је наложено да се удаље са седнице, након чега су они физички спречили градоначелника, чланове Градског већа, друге одборнике, директоре јавних предузећа и установа да уђу у салу у којој се одржавала седница.
Вређањем легално изабраних представника грађана, одборници СНС су осрамотили и грађане Шапца који су их бирали на те функције. Њихова простота баца љагу и деградира све демократске институције.
Иницијатива „Село град“ се оштро противи свим облицима насилничког понашања и застрашивања. Питамо одборнике СНС да ли мисле да на овај начин, својим вулгарним, агресивним и бахатим поступцима, у правом светлу представљају грађане Шапца или све то раде зарад медијске пажње и јефтиних политичких поена. Питамо их да ли је то још један од насилних покушаја да преузму власт у граду Шапцу, као што је била злоупотреба прошлогодишњих поплава.
Апелујемо на одборнике СНС да не застрашују грађане Шапца својим простаклуком и сејањем страха пред локалне изборе.
Шабац није и не сме бити место у коме ће насилници спречавати слободу говора и мисли и ограничавати слободу кретања било коме.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa