Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
САОПШТЕЊЕ

Промена на Челу Покрета социјалиста Шабац

Овим путем желим да обавестим све чланове Покрета социјалиста као и све заинтересоване, о најновијим збивањима у ПС Шабац. На седници скупштине коју сам сазвао 2. новембра у 20 часова, дао сам оставку на функцију председника Градског одбора Покрета социјалиста, коју сам са поносом и свим срцем обављао. На тај корак сам се одлучио јер више не осећам да ту моју дужност могу испуњавати у таквом маниру. Таква одлука није изненадна, већ је последица вишемесечног разматрања проблема са којима се суочавам ја и активисти Покрета у Шапцу. Такође сам обавестио чланове да се у потпуности повлачим из Покрета социјалиста јер се не осећам способним да у оваквим околностима представљам странку у било ком облику. Морам да напоменем да сам захвалан генералном секретару Покрета социјалиста Комленском што је покушао да ме одговори од ове моје одлуке, јер је у потпуности схватио и сложио се са мојим разлозима и највише што је изразио жељу да остане мој пријатељ. У складу са тим ја се надам да ће већина јако добрих људи у Покрету социјалиста, како у Шапцу тако и по Србији, разумети бар делом моју одлуку и остати моји пријатељи. Јер ова моја одлука није ни у једном погледу усмерена против Покрета социјалиста и рада Председника ПС Вулина. Ја и даље подржавам сваки његов напор да становницима Србије, а пре свега онима који за живот зарађују својим знојем, побољша услове за живот и услове рада. Ипак ова моја одлука можда може и њима да помогне, да се реше неки унутрашњи проблеми у организацији ПСа. Ако до тога дође моја одлика је више него оправдана, ако до тога и не дође, онда је боље што се повлачим у сваком случају. Моја одлука је у Шабачком одбору углавном подржана од свих, и од оних који су ме подржали а неки од њих такође дали оставке на места у градском и извршном одбору и иступили из странке, и од оних који су једва чекали да ми виде леђа.
На крају желим највише да се захвалим свим члановима покрета у Шапцу који су својом активношћу постигли за кратко време сјајне резултате, пре свега омладини, која је дала највећу жртву и поднела најјаче ударце.
У наредном периоду посветићу се неким другим пројектима, као што су промовисање слободног софтвера и Линукс оперативних система, о којима ћете можда моћи да читате и на овим странама ако се то буде уклапало у уређивачку политику, као и на неким другим пројектима који су још у повоју. Пријатан дан вам жели,
Небојша Лазић, сада већ бивши преk

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa