Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

ПОБЕДА У НАКУЧАНИМА

Градски одбор Српске напредне странке одржао је у понедељак конференцију за медије на којој су тема били избори за Савет Месне заједнице Накучани. На конференцији је речено да је СНС на овим изборима подржала седам кандидата и да су управо они освојили највише гласова.
Дејан Јовановић, који је био председник изборног штаба за Накучане сматра да догађаји који су обележили ове изборе нису запамћени у политичком животу Шапца.
-Нисмо знали ни када су избори. Човек који је председник изборне комисије не постоји у Накучанима. Предали смо листу свих седам кандидата заједно и речено нам је да су они под бројевима од 10 до 16. Међутим, на гласачком листићу они су били подељени. Све одлуке које су се налазиле на Месној канцеларији биле су без печата и потписа. Постојали су притисци да ће избори бити прекинути. Показали смо да је СНС озбиљна политичка организација која у таквим нерегуларним условима може да победи и то смо убедљиво урадили, рекао је Јовановић и додао да је ово показатељ да грађани желе нове људе и нову политику на локалу.
Срђан Алимпић, који је добио поверење највећег броја мештана Накучана, истакао је да је остварени резултат произашао из труда, рада и доприноса за село. Рекао је да су мештани донели одлуку својом вољом, а да ће они наставити да се залажу за село.
Месне изборе у Накучанима обележила је велика излазност бирача, од уписаних 413, гласало је 327 грађана. По завршетку гласања могле су се чути гласине да је у кутији било два листића више од броја изашлих гласача, као и да је дошло до физичког обрачуна па да је морала да реагује и полиција.
Бобан Бирманчевић је позвао надлежне органе да предузму потребне мере, уколико је било неких неправилности.
-Тражимо да се испита ко је правио нереде по завршетку избора. Најважније је да је материјал са избора однет у градску управу и да записници недвосмислено говоре да је резултат који је направљен изборна воља грађана. Два листића која се помињу су неупотребљени листићи од којих је један требао да буде залепљен на кутију, а други на улазна врата. Изборна процедура је испоштована, а шта се дешавало после у мраку нека установе надлежни органи, рекао је Бирманчевић.
Дејан Јованововић је навео да је проблем настао када су пребројани гласови.
Истог дана када и у Накучанима требали су да буду одржани и избори у Мређеновцу, ипак они нису одржани. Ови избори били су разлог и прекида последње седнице градске Скупштине, јер су СНС и председник Савета Милић Гранић тврдили да су нерегуларно расписани.
-Градска управа је схватила да је погрешила при расписивању избора и да то није урађено по Статуту МЗ, рекао је Милић Гранић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa