Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
„ДИС“ МАРКЕТ СТИЖЕ И У ШАБАЦ

ИНВЕСТИЦИЈА ОД ТРИ МИЛИОНА ЕВРА

У Шапцу ће до краја године бити отворен супермаркет највећег домаћег трговинског ланца „ДИС“
Највећи домаћи трговински ланац ускоро стиже и у Шабац, а вредна инвестиција „ДИС“ допринеће запошљавању великог броја људи. Градилиште је прошлог четвртка посетио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је том приликом истакао важност улагања домаћих привредника и ангажовање шабачких фирми на извођењу радова.
- Увек навијам на производне објекте који се граде, али подржавам и ширење трговинских ланаца. Ово је једна од значајнијих инвестиција у граду, посебно због тога што је реч о домаћем капиталу и домаћим извођачима радова. Добра вест је да поред ове инвестиције имамо још шест великих инвеститора који улажу у граду и који су купили парцеле. Међу њима су: „Цомеџ“, „Брајал“, „Голд пак“ и „Чеданит“. Све ове фирме доприносе развоју привреде у граду. Поносан сам на привреднике који у овом тешком времену одлучују да инвестирају у свој град, поручио је градоначелник Шапца.
Град чини све што је у његовој моћи да унапреди привредни амбијент и убрза процедуре приликом добијања неопходних докумената.
- Грађевинска дозвола за овај објекат издата је у року од пет дана. Град Шабац поштује све процедуре и испуњава законске обавезе, тако да смо добар партнер нашим привредницима. Шабачка привреда није мртва, добро се бори са постојећом кризом. Наравно, подржавамо и све стране инвестиције које ће доћи у град, додао је Зеленовић.
Процењена вредност инвестиције у објекат који се налази на углу Поцерске и улице Деспота Стефана Лазаревића износи око три милиона евра. За извођење радова задужена је шабачка фирма „Рефлекс“, а према најавама, „ ДИС“ ће са радом почети до краја године.
- Градилиште је отворено почетком августа, а радови теку планираном динамиком. На градилишту је ангажовано двадесетак извођача радова, од чега 95 одсто чине шабачке фирме. Радови ће бити готови почетком децембра, јер је планирано да „ДИС“ почне са радом до краја године, рекао је Жељко Дишић, главни и одговорни извођач радова испред фирме „Рефлекс“.
Према подацима који су недавно објављени на Сајму запошљавања у Шапцу, у оранизацији Националне службе за запошљавање, посао у шабачком „ДИС“ добиће око 120 радника.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa