Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
ОСНОВАН НАПРЕДНИ ПОКРЕТ

ЗА СВЕ КОЈИМА ЈЕ ДОСТА ПОЛИТИКЕ

Шабачка политичка сцена богатија је за још један покрет, који ће предводити добро познато лице. Накадашња посланица Српске напредне странке, а потом члан одборничке групе Иницијативе Село – град, Тања Радовановић, основала је Напредни покрет. Истиче да немају везе ни са једном другом политичком организацијом, да нису формирани као политичка организација, али да ће својим радом настојати да постану значајан политички чинилац у развоју града. Посебан акценат ће ставити на родну равноправност.
-Удружење Напредни покрет настало је као потреба да се у ери великих политичких борби направи једна организација чији ће циљ бити борба за стварање услова за напредак у свим сферама живота, од породице, бољег живота жена, напретка и града и села, али и неговања и очувања наше традиције. Наш покрет биће пример да родна равноправност може допринети напретку друштва. Залагаћемо се посебно за спречавање насиља над женама и омогућавању бољих услова за њихов живот, посебно на селу, навела је Тања Радовановић.
Према њеним речима, покрет ће окупљати ауторитативне и компетентне људе из свих области, а који су препознатљиви у својим срединама и професијама. Позвала је све који сматрају да својим идејама, радом и знањем могу да допринесу напретку своје породице, улице села или града да им се придруже. Такође ће им циљ бити и да омладину укључе у решавање животних питања.
-Мислим да је народу доста политике, посебно политичких странака које су их разродиле, закључила је Радовановићева.
На конференцији покрета је истакнуто и да су их контактирале сличне организације из других градова Србије, који су спремни да се заједно са њима удруже и да аплицирају за републичку власт.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa