Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
ВОДОВОДНИ ПРИКЉУЧЦИ ЗА СТАНАРЕ ХАЈДУК ВЕЉКОВЕ УЛИЦЕ

РЕШЕН ВИШЕГОДИШЊИ ПРОБЛЕМ

До краја новембра биће готови радови на ширењу водоводне мреже у Хајдук Вељковој улици, где ће 40-так породица моћи да добије воду за пиће из градског водовода
Проблем са прикључењем на водоводну мрежу житељи улице Хајдук Вељкова безуспешно су покушавали да реше годинама. Даница Игњатовић, једна од станарки, иницирала је састанак са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем, како би она и њене комшије коначно добили воду за пиће. Почетак радова и припрема за полагање цеви потврђује да су разговори дали добар резултат.
- Када је Небојша Зеленовић изабран за градоначелника један од првих састанака са грађанима одржао је поводом проблема који постоји са водоснабдевањем у нашој улици. Након неколико месеци добили смо потврду да ће наш пробем бити решен. Веома сам захвална градоначелнику, као и људима из Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем и ЈКП „Водовод Шабац“ који су допринели томе да моје комшије и ја добијемо воду за пиће. У будућности, остаје нам да решимо и проблем канализације, у чему ћемо, уверена сам, имати подршку људи из Градске управе, рекла је Игњатовић.
Директна комуникација са грађанима, званична обраћања али и контактирање преко друштвених мрежа, доприносе решавању проблема који постоје у Шапцу. Градоначелник Зеленовић каже да је пример изградње водоводне мреже у Хајдук Вељковој улици потврда тезе да сваки проблем може да се реши.
- Ово је насеље са 40 домаћинстава који година немају воду. Грађани морају добити воду свуда где је ширење мреже могуће. Захвалан сам грађанима који користе све облике комуникације, како би ми указали на проблеме које можемо заједно да решимо. Доступан сам Шапчанима за разговоре и налажење најбољих, најефикаснијих и најјефтинијих решења у интересу свих, рекао је Зеленовић.
Дужина нове мреже износи око 720 метара, а водоводне прикључке добиће 40-так породица.
- Морали смо да решимо низ великих проблема у вези са ширењем водоводне мреже у овом делу града. Постојали су бројни нерешени имовинско-правни односи, улица Хајдук Вељкова је имала статус државног пута, а морали смо и посебно да водимо рачуна о инсталацијама које су већ биле постављене. Процес прикључења ће уследити чим се заврши постављање цеви, а како смо сазнали, скоро сви житељи овог насеља желе да добију прикључке, рекао је Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
Радове изводе радници ЈКП „Водовод Шабац“ чији директор истиче да је најважније то што ће дугогодишњи проблем бити успешно решен.
- Најважније нам је да видимо задовољне грађане. Ови људи ће после дугог периода добити воду, а то је оно што је најважније, навео је Александар Продановић, директор ЈКП „Водовод Шабац“
Представници јавних предузећа ангажованих на изградњи водоводне мреже очекују да читав посао у Хајдук Вељковој улици буде за 15-так дана. Укупна вредност инвестиције финансиране из градског буџета износи 4. 750 . 000. динара.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa