Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
АСФАЛТИРАН ДЕО ЈАЛАЧКЕ УЛИЦЕ

РЕШЕН ВИШЕДЕЦЕНИЈСКИ ПРОБЛЕМ

На иницијативу грађана, у сарадњи са Јавним предузећем за управљање грађевинским земљиштем, у уторак је асфалтиран део Јалачке улице која повезује месне заједнице Летњиковац и Поцерски Причиновић
После много времена и покушаја, житељи Јалачке улице добили су асфалт. Мештани су летос иницирали састанак са директором Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем, Владимиром Недељковићем, на ком су се врло брзо договорили о решавању вишедеценијског проблема.
- Састанак са директором трајао је веома кратко, свега 15 минута. Толико времена нам је било потребно да се договоримо да решимо наш велики проблем. Након тога, обављени су тендерски послови, почели су припремни радови, а на ред је дошло и асфалтирање, после више деценија, добили смо асфалт у нашој улице. Захвалан сам свим људима из града, на челу са градоначелником, који су се ангажовали у овом послу, рекао је Бранислав Симић, мештанин Јалачке улице.
Његов комшија, Милан Ракић, додаје да су мештани ове улице веома дуго покушавали да реше проблем у густо насељеном делу града.
- Асфалтни пут нам много значи, сада смо успоставили везу и са околним улицама које су већ асфалтиране. Најједноставније речено, ово је за нас сјајна ствар, рекао је Ракић.
Иницијативу мештана поздравио је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је истакао важност комуникације грађана и представника локалне самоуправе, јер се на тај начин, како је истакао, решавају и највећи проблеми.
- Ово је улица која у десном делу нема асфалт од 1965. године. Мештани у овој густо насељеној улици су се дуго времена борили са важним, животним проблемима. На иницијативу грађана, захваљујући комуникацији коју Градска управа и ја остварујемо, дошли смо до закључка да морамо да завршимо овај посао. Захвалан сам и Јавном предузећу за управљање грађевинским земљиштем и Дирекцији за путеве који су са реализацијом посла почели веома брзо. Драго ми је да су мештани ове улице задовољни, а ми се као град осећамо поноси јер испуњавамо жеље наших грађана. Убеђен сам да у таквој атмосфери морамо да наставимо даље, и да заједно учинимо Шабац још бољим местом за живот, рекао је Зеленовић.
Вредност инвестиције у Јалачкој улици износи три милиона шест стотина хиљада динара, а асфалтирано је више од 250 метара пута.
- Припремни радови за асфалтирање ове улице почели су пре месец дана. Дужина асфалтираног дела износи 260 метара, а ширина, са ивичњацима, пет и по метара. Вредност радова које изводи предузеће „Савремена градња 2“ је 3. 600. 000 динара, а та средства су обезбеђена из градског буџета, рекао је директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
За асфалтирање другог дела Јалачке улице Градска управа наредне године планира да издвоји још три и по милиона динара. Како се могло чути, сатановници ове улице ускоро ће добити и боље улично осветљење, постављањем нове, лед расвете.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa