Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.

ТЕКВОНДО КЛУБ „ШАБАЦ“

Зрењанинска хала спортова “Кристална дворана”, била је протекле суботе и недеље место одржавања балканског теквондо првенства за 2015. годину. Учествовало је 553 такмичара из девет земаља: Србије, Румуније, Бугарске, Албаније, БиХ, Црне Горе, Македоније, Словеније и Турске. Поред ових земаља била је пријављена и екипа тзв. Републике Косово са 15 такмичара који су имали албанска имена, што је први такав случај на спортским такмичењима у Србији. С обзиром на то да је Косово за Србију непризнато као држава, наш теквондо савез, уз препоруку министарства спорта Србије, није им дозволио никакав покушај употребе заставе или било каквог обележја на кимонима или транспарентима. Услед тога, они се нису ни појавили, него су одустали од такмичења.
Теквондо клуб “Шабац” је у репрезентацији Србије имао пет такмичара у борбама и сви су освојили по медаљу, од којих је једна златна, једна сребрна и три бронзане. Матеја Вучинић је освојио златну, Ана Тијанић сребрну, а бронзаним медаљама су се окитили Урош Белановић, Марко Марковић и Виктор Пушкић.
Наши такмичари су нас са освојених пет медаља на најбољи начин обрадовали пред крај ове такмичарске 2015. године. Поносни смо на њихов наступ а посебно на Матеју Вучинића, који је овога пута бриљирао у својим победама. До краја године ћемо се појавити на још једном такмичењу, а онда нас очекују зимске базичне припреме – рекао нам је Јован Дедић тренер теквондо клуба “Шабац”.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa