Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
Новогодишњи празници у РаЂевини

ВЕСЕЉЕ И ВАТРОМЕТ

Нову 2016. годину житељи Крупња и Рађевине дочекали су, као и већина грађана Србије, у свечаној и празничној атмосфери. Млади углавном дружећи се уз музику уживо у кафићима у којима је било потребно унапред резервисати место за добар провод у најлуђој ноћи, а они старији у нешто опуштенијој атмосфери, у кругу породице. Према неком неписаном правилу и мишљењу многих, бољи провод се десио 1. јануара за „репризу“, вероватно због опуштеније атмосфере.
Снег који је у овом крају почео да пада у ноћи између 2. и 3. јануара 2016. године није битније утицао на редован саобраћај на путним правцима према Лозници и Завлаци, екипе за чишћење снега су брзо и ефикасно интервенисале како би у нову годину ушли без застоја или задржавања. Мањи проблеми у саобраћају обично се јаве на путном правцу од Крупња према Љубовији, имајући у виду да је потребно прећи преко планине Јагодње путем у дужини од око 35 километара од којих је до данашњег дана остало само неколико километара неасфалтираног пута. Старији кажу, то је недосањан сан Рађеваца, односно, нереализован пројекат досадашњих председника општине у последњих скоро пола века.
Што се народног весеља за прославу Српске нове године тиче, оно неће изостати. Од Жељка Теовановића председника Месне заједнице Крупањ сазнајемо: „Прославу Српске нове године организујемо испред градске цркве весело уз песму и игру. Успели смо да организујемо послужење, куваћемо вино, ракију и чај. Сви су добродошли, људи обично те вечери од куће понесу и понеку посластицу у виду домаћих специјалитета, димњене пршуте које поделе са својим комшијама, суграђанима и пријатељима. Најмлађи такође уживају у зимским чаролијама санкајући се и играјући у затвореној улици. Тачно у поноћ биће испаљен и новогодишњи ватромет.“
Прошле године је због поплава које су задесиле општину Крупањ у мају 2014. године дочек Српске нове године изостао, али из Месне заједнице Крупањ за ову годину најављују добар провод. Подсећамо да је у њиховој организацији окићен град и јелка испред зграде општине Крупањ, али нешто раније и реконструисано дечје игралиште код Библиотеке „Политика“ у Крупњу уз инсталацију новог мобилијара за игру (љуљашке, тобогани, клацкалице) са намером да у се у новој години уреди нека слободна локација где је то за децу најпрактичније.
Д. Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa