Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ДРЖАВОТВОРНОГ ПОКРЕТА

ОПРЕЗ, ИЗВРШИТЕЉИ

Државотворни покрет Србије обавештава грађане Шапца, да су поједина јавна комунална предузећа Града Шапца, предала велики број предмета по основу неизмирених обавеза извршитељима са територије Мачванског округа.
Имајући у виду беспарицу и економску неизвесност у којој живе становници Шапца и околине, подсећамо да је законска процедура наплате потраживања од стране приватних извршитеља изузетно рестриктивна и да је довољно да дужник не буде три пута у стану приликом пријема тужбе извршитеља и јавног предузећа, да би она након објаве на огласној табли Основног суда у Шапцу постала извршна. Након тога, грађани немају никакву могућност жалбе нити оспоравања висине потраживања јавног комуналног предузећа и једино им преостаје да дуг измире у целости или да им извршитељ заплени имовину.
С обзиром на наведено, позивамо грађане Шапца да што је могуће редовније измирују своје обавезе, а да приликом добијања тужбе извршитеља обавезно уложе законом предвиђен приговор и на тај начин заштите своја права. По улагању приговора тужба јавног предузећа није више у надлежности извршитеља, него је предмет спора пред Основним судом у Шапцу. По окончању судског спора, у једном броју случајева пресуђени износ дуга је мањи од износа за који их је утужило јавно предузеће, чији је оснивач Република Србија или Град Шабац.
Државотворни покрет Србије, Град

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa