Инфо

14. јануар 2016.14. јан 2016.
КК „ЏОКЕЈ КЛУБ“ ТРАДИЦИОНАЛНО ПРИРЕДИО „КОЊИЧКО ВЕЧЕ“

за памЋење

Најуспешнији представници коњичког спорта Шапца и околине, врло успешну 2015. годину, обележили су традиционалним сусретом, почетком нове 2016. годнине. Анализу свих успеха током једне од најуспешнијих сезона у историји Шабачког хиподрома, Коњички клуб „Џокеј клуб“ Шабац дао је кроз доделу плакета најсупешнијим у осам категорија.
Титулу најбољег тренера понео је Бојан Шендековић, тренер који је прошле године досањао свој велики сан, освојио је Српски дерби.
- Огроман успех за мене, али и велики резултат за наш клуб, наш град, овај крај где се коњчки спорт воли и цени. Драго ми је што сам се, прошле сезоне окушао и на иностраним хиподромима, али не само окушао већ смо остварили и добре резултате. У овој години желим да се опробамо ван граница Србије, да видимо где смо у односу на Европу. Наравно, нећемо занемарити ни сезону у Србији – истиче Шендековић.
Код њега, у тренингу било је грло Ел Дорадо, добитник признања за најбоље грло Србије, власника Александра Деспотовића. Породица Деспотовић је у свет коњичког спорта ушла, како власник каже, случајно, а резултати су одмах стигли.
- Коњички спорт је моја разонода, хоби, те је и куповина грла била чиста жеља да се уђе у тај свет. Брзо смо се договорили са Бојаном, који је од старта тврдио да „Ел Дорадо“ има огроман потенцијал и квалитет који треба искористити. На све његове захтеве, грло је одговорило на најбољи начин. Резултати и награде су продукт доброг рада – сматра Деспотовић.
Најбољи џокеј био је Александар Шашић, најуспешнији власник Сцудериа Иво Џима, док је најбоље грло на Шабачком хипорому и најбоље грло од три године Мр Бас. Титулу најбоље двоготке заслужила је Калина лејди, а најквалитетнији „ветеран“ 2015. године био Ил де Франс.
Време славља се завршило, а почео период интензивних завршних припема за нову сезону.
- Најбољи џокеј, тренер и најбоље грло Србије су на нашем хиподрому, али бих ја истакао и наш допринос у оживљавању хиподрома у Зобнатици и Сремској Митровици. То је важно за наш спорт у целини. Мислима смо већ у новој сезони. У Србији је током текуће године предвиђено 36 тркачких дана, а Шабачки хиподром ће уприличити 11 састанака најбољих галопера. Узбуђења, већ традиционално, стартују у априлу, а први тркачки дан заказан је за 3. април – најављује председник клуба, Александар Драгојевић.
У ресторану ФК „Мачва“ признања је доделило и руководство Коњичког клуба „Мачванин“ из Богатића.
Д. Благојевић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa