Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
ЗАЈЕДНИЧКИ ПРИСТУП РЕШАВАЊА СОЦИЈАЛНИХ И ЗДРАВСТВЕНИХ ПРОБЛЕМА У ШАПЦУ

ДА НИКО НЕ БУДЕ ЗАБОРАВЉЕН

Представници Градске управе града Шапца, „Каритас“ Шабац, Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац, Дома здравља Шабац и Центра за социјални рад Шабац, потписали су прошлог петка у Градској кући Протокол о међусекторској сарадњи за унапређење и развој координисане социјално-здравствене заштите на подручју града Шапца. Приликом потписивања Протокола, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, истакао је задовољство што су се све релевантне институције социјалне и здравствене одазвале позиву да сарађају на развоју квалитетније здравствене и социјалне заштите.
- У Шапцу нико неће бити заборављен, свако ће моћи да се лечи и нико неће бити гладан. То је задатак свих градских служби, да на најбољи начин пруже одговарајућу здравствену и социјалну заштиту. Захвалан сам свим директорима установа који су показали висок ниво свести у разумевању једног комплексног проблема и одлучили да сарађују. Поносан сам што као градоначелник могу да кажем да је Град Шабац посвећен унапређењу здравствене и социјалне заштите, рекао је градоначелник Зеленовић.
Мирољуб Николић, директор „Каритас“ Шабац, каже да је иницијатива за потписивање овог протокола почела пројектом „Отворени загрљај“, где су представници „Каритаса“ на терену уочили проблем недовољне сарадње између социјалног и здравственог сектора.
- Закон о социјалној заштити предвиђа потписивање Протокола о међусекторској сарадњи, који смо предложили нашим партнерима, како би корисницима пружили боље, квалитетније и свеобухватније услуге. Потписивањем Протокола стичу се правно-формални услови за бржу и бољу сарадњу међу представницима институција, указао је Николић.
Милан Васић, директор Центра за социјални рад Шабац, додаје да потписивањем Протокола, Град Шабац чини додатни искорак у области социјалне заштите. Он је навео да је још једна од позитивних страна ове сарадње велика уштеда која се остварује боравком пацијента у својој кући, уместо хоспитализације у некој од здравствених установа.
Др Борис Јовановић, начелник Психијатрије у Општој болници Шабац, оцењује да овакав вид удружене социјалне и здравствене заштите много значи пацијентима.
Др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац, похвалио је заједничко учешће свих директора установа и спремност на сарадњу.
Протокол о међусекторској сарадњи за унапређење и развој координисане социјално-здравствене заштите на подручју града Шапца потписали су и др Зора Николић, директорка Опште болнице Шабац и Јован Недељковић, начелник Градске управе Шабац.
Према оцени др Зоре Николић, потписивање Протокола је добар модел комплетне услуге социјалне и здравствене заштите.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa