Инфо

29. јул 2010.29. јул 2010.
СТРАТЕГИЈА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА ГРАДА ШАПЦА ОД 2О10. ДО 2020. ГОДИНЕ

НОСИЛАЦ ПРЕРАЂИВАЧКА ИНДУСТРИЈА

Стратегију одрживог (читај остваривог, реалног) развоја у наредних десет година Скупштина града Шапца усвојила је у септембру прошле године. Докуменат садржи смернице будућег развоја, а на њему су радила четири тима, а пети је све активности координирао. Ово је прва година реализације Стратегије и питање је, због актуелне кризе, колико ће планови бити остварени
Шабац 2020. године видимо као регионални центар западне Србије, уређен и привлачан град са очуваном животном средином, позитивном пословном климом и развијеном привредом, са унапређеном и развијеном пољопривредом, изграђеном инфраструктуром, квалитетном и разноврсном понудом образовних, културних и спортских садржаја који у потпуности задовољавају потребе грађана.
Ово су речи градоначелника Шапца Милоша Милошевића на седници скупштине, када је донета Стратегија одрживог развоја града за наредних десет година. Овај документ садржи смернице развоја и на њему су радиле четири групе чији је рад координирао тим на нивоу града. Прецизније, постојале су групе за: инфраструктуру, економски развој, унапређење квалитета живота и животну средину. Стратегија за основу има достигнути степен развоја у свим областима живота и рада. Радне групе су прецизно изанализирале постојеће стање и на основу тога дефинисале визију града за наредних десет година.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa