Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
МЕЂУНАРОДНИ ТРИАГОНАЛ И „ГУЖВИН МЕМОРИЈАЛ“

Рукометна недеља и трофеј

До среде је планирано да четвртак, 28. и петак, 29. јануар буду дани када ће „Металопластика“ одиграти два припремна дуела против румунске „Политехнике“. Ипак, првобитни план Вука и Пера, „покварио“ је Вуја. Веселин Вујовић се брзо и лако договорио са некадашњим саиграчима да, на један дан, у Шабац доведе своје „Прво плинарско друштво Загреб“, учесника Лиге шампиона, те је тако, практично спонтано, дошло до одржавања јаког међународног рукометног триагонала у хали „Зорка“. Три меча, у формату 2 пута по 20 минута, право рукометно вече у „граду рукомета“.
РК „Загреб“ ““ РК „Политехника“ 17:14 (8:6)
Пружили су Румуни јак отпор фаворитима из хрватске престонице, али иако не велика, предност Загрепчана била је константна читав меч. Нападачки, у првих 20 минута, учесника ЛШ предводио је наш некадашњи репрезентативац Марковић, а велики „ветар у леђа“, био је сјајни голман Ивић. У наставку, улог лидера напада преузима повратник после тешких повреда, Стипе Мандалинић. Имао је нула на конту пре паузе, а онда је у наставку дошао до епитет најбољег стрелца са 6 голова. Црногорци, Ласица и Пејовић били су најбољи у редовима екипе Перо Милошевића, но нису били довољни да угрозе тријумф тренутно најбоље екипе бивше Југославије.
РК „Металопластика“ ““ РК „Загреб“ 20:20 (8:7)
Читав турнир испратило је неколико стотина гледалаца, али се за овај дуел, број посетиоца приближио четвороцифреној вредности. Што је најважније, нико није зажалио што је дошао. Јесте био пријатељски меч, али имена ривала инспиришу, те је било врло динамично и борбено. Уз двобој бивших шампиона Европе, сопствени „пуцачки обрачун“ имали су Мандалинић с“™ једне и Стефан Илић с“™ друге стране. Толико расположени бекови нису дали прилику у првих 20 минута осталима да се искажу. Углавном су Хрвати водили, али је у последњим секундама првог дела, Митровић, после добре одбране, у контри донео предност Шапчанима. Све до 33. минута, МП је водила, у два наврата имала и два гола вишка, прорадили су и Арсић на голу, односно Мариновић и Драгићевић. Ипак, искуснији састав Загреба успео је да се врати, поново поведе, али у последњем минуту, играч утакмице Илић постиже свој десети, а 20. гол за „пластичаре“ и доноси најправеднији реми. У Загребу, бољи од осталих, Мандалинић са 7.
РК „Металопластика“ ““ РК „Политехника“ 16:20 (7:11)
У односу на прве мечеве и Вуковић и Милошевић су изменили поставе. У таквом дуелу, боље се снашао тим из Румуније. Велику серију направио је већ у првој половини полувремена, дошао до вођства од 9:4 и практично преломио утакмицу. Најрасположенији био је Паиус. Значајније промене на паркету није донело ни друго полувреме. Уз поменутог Паиуса, головима је самопоуздање стекао и млади Симику. Бољи од осталих код „пластичара“ био је Миловановић. Свакако вредан помена је и сасвим добар наступ кадета, посебно Ђукића који је са два атрактивна гола и наговестио борбу за сениорску екипу, можда већ у другом делу Супер лиге. Најближе што је домаћи тим пришао румунском суперлигашу био је минус три, у два наврата, али дилеме око победника није било. Паису и Симику по четири гола код Политехнике, Миловановић пет у дресу Металопластике.
РК „Металопластика“ ““ РК „Политехника“ 26:22 (11:7)
Ипак, Веселин Вуковић није желео да буде једини део „тројке“ који не може да се похвали победом у међусобном одмеравању снага. Није резултат био примаран, али свака победа је доза самопоуздања. Дан после турнира, овај пут у пуном трајању, Шапчани и Темишварци су одмерили снаге у још једном дуелу, а у преподневној утакмици, више је показала „Металопластика“. Овај пут, „пластичари“ су били ти који су контролисали резултат, имали предност и рутински славили. Опробали су се и првотимци, а своје периоде имали су и резервисти.
Пети Меморијални турнир „Никола Јевремовић Гужва“
ОРК „Металац“ ““ РК „Металопластика“ 20:30 (12:18)
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић (20 одбрана), Миловановић 3, Дакић 8, Стевановић 1, Кажић 1, Дошен 2, Мариновић 2, Илић, Срдановић 1, Ђукић 2, Арсић, Јездимировић 2, Митровић, Драгићевић, Ивановић 7(1), Цвијановић, Остојић, Алексић 1.
Традиционално, крајем јануара, четири тима која повезује име Николе Јевремовића Гужве, познатог рукометаша и тренера, окупљају се у Ваљеву, на Меморијалу у његову част. Домаћи ОРК „Металац“, „Металопластика“, „Црвена Звезда“ и „Партизан“ одали су почаст Гужви, а полуфинале донело је, најпре, победу Партизана над Ц. Звездом 34:32, да би потом шабачки клуб потврдио улогу апсолутног фаворита против домаћина.
Ваљевци ће тешко до опстанка у Супер Б лиги и једино што су могли, то је да пруже частан отпор. Сва њихова настојања, фантастичном партијом, онемогућавао је Дарко Арсић, укњиживши, на чак 20 одбрана, док су се у нападу надопуњавали младост и искуство, пре свих, Дакић и Ивановић. Они су били ослонци офанзиве Шапчана за убедљив тријумф. Уз првотимце, значајну минутажу имали су и „другопозивци“. Ђукић, Дошен и Алексић нашли су своје место у листи стрелаца.
РК „Металопластика“ ““ РК „Партизан“ 23:16 (11:9)
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Драгићевић 1, Миловановић 3, Дакић, Стевановић, Кажић, Дошен, Мариновић 2, Илић 7(3), Марковић, Арсић (14 одбрана, седмерац), Јездимировић 1, Митровић 2, Ђукић, Алексић, Ивановић 2(2), Петровић, Цвијановић, Остојић 5.
Да крај напорне недеље буде тријумфалан, рукометаши Металопластике побринули су се освајањем победничког пехара у Ваљеву. Ово је трећи тријумф Шапчана на Меморијалу, али чини се да се, до овог, дошло најсигурније и најубедљивије. После плус 10 у полуфиналу, у финалу је савладан београдски тим са убедљивих седам разлике, уз посебно добру игру у одбрани. Показали су Шапчани много више од ривала, посебно у другом полувремену и заслужено славили. Резултат је и у првом делу утакмице контролисао шабачки тим, а још једном је велико самопоуздање саиграчима, од старта, дао Арсић. Отворену утакмицу, „пластичари“ су „затворили“ серијом 5:1 на почетку наставка, највише захваљујући Остојићу и Илићу. Низ је донео великих и одлучујућих плус шест.
Уз пехар намењен најбољој екипи, „пластичари“ су освојили и два појединачна признања. Дарко Арсић проглашен је за најбољег голмана турнира, док је најбољи рукометаш, одлуком жирија, Радован Остојић, бек Металопластике. У борби за треће место, Звезда је савладала Металац 28:27.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa