Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
Прослава Школске славе у РаЂевини

СВЕТИ САВА У НАМА

Свечано и празнично широм Рађевине. Занимљив и пригодан програм. Модерно и весело у Средњој школи у Крупњу
Најсвечанији тренутак у току школске године - школска слава Свети Сава у школама широм Рађевине прослављена је у духу традиције и православља. У матичним основним школама „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу и „Жикица Јовановић Шпанац“ у Белој Цркви, као и у њиховим издвојеним одељењима приређен је пригодан светосавски програм који су, према неписаном правилу, извели ученици нижих разреда основне школе захваљујући својим учитељима и вероучитељима. У школи у Крупњу чланови драмско-рецитаторске секције су на велико усхићење присутне деце и родитеља извели занимљив програм са учешћем хора, извођењем драмских текстова, рецитација и сплета песама. У издвојеним одељењима у селима Рађевине према традицији у школама просветни радници и деца славе заједно са становништвом месних заједница. Време је било лепо и сунчано, више је подсећало на рано пролеће. У присуству свештеника „ломио“ се славски колач.
У Средњој школи у Крупњу су нешто старији и, рекло би се, озбиљнији, ученици средње школе приредили програм који се састојао од наступа самониклог хора школе који је на почетку отпевао химну Светом Сави. Захваљујући студиозном раду професора српског језика и њиховом избору из књижевних текстова ученици су рецитовали, певали духовне песме и направили адаптацију и кореографију за неколико савремених и модерних песама, које су посветили празнику, али и својим вршњацима.
Импресије професора музичке и ликовне културе Вучине Бурића су више него позитивне. Према његовим речима намеће се неки образац који се понавља и тешко је искочити из задатог оквира. Међутим, захваљујући колегама које су прихватиле терет организације и захваљујући ученицима који су показали даровитост у више области, програм је био врло разноврстан и модеран, да је могао да задовољи најразличитије и најстрожије укусе - истиче Бурић, један од професора са најдужим радним стажом у Средњој школи у Крупњу.
Д. Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa