Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
УДОБАТ ЖИВОТ

Како уредити деЧју собу

Уређење дечје собе је захтеван задатак за сваког родитеља, а креативност, простор и новац кључни су фактори. Ипак, уређивање овог простора може бити и забаван пројекат у којем и деца могу учествовати. Све што вам је за почетак потребно јесте да одаберете тему собе, да се фокусирате на све елементе који ће допринети реализацији вашег пројекта и да почнете са радом.
У сарадњи са салоном намештаја „Матис“, предлажемо вам неке од планова за уређење дечјег простора.
Зидови
Зидове дечје собе у потпуности можете трансформисати са слојем свеже фарбе, а могућности су бескрајне. Добра идеја јесте да се определите за неутралне и пастелне боје које ће се лако уклопити уз остали декор, постељину, завесе и намештај. Ако већ имате неискоришћену боју која вам се уклапа у осмишљену тему, добра идеја је да истакнете један са јарком бојом зид као централни фокус собе.
Мини галерије
Урамите дечје цртеже које сте до сад чували по фиокама и на фрижидеру. Излагање оригиналних дела вашег детета ће додати лични печат соби, а у једно ће бити један од најупечатљивијих детаља. Користите старе рамове које ћете офарбати по потреби или једноставно направите колаже од свих цртежа и урамите их. Ове мини галерија могу представљати све оно у чему ваше дете ужива. Уз њихове цртеже, можете урамити значајне фотографије, слике из њихових омиљених књига, календаре са значајним датумима, мапе или превозне карте са путовања.
Налепнице
Велике зидне налепнице су врло економичне. Оне могу да освеже зид и да му донесу свежину. Ове налепнице се лако уклањају са зидова и неће вам оштетити малтер или фасаду када их будете скидали, што уједно значи да ћете често моћи да мењате теме налепница и на тај начин с времена на време промените целокупан амбијент у соби. Ово је погодан и једноставан начин да собу прилагодите узрасту вашег детета.
3Д декор или тапете
Старе играчке или значајне орнаменте можете окачити на зид као тродимензионални декор. Ово је изузетно креативно решење, које захтева мало више труда, али ће ефекат бити фасцинантан. Ако ипак нисте веђти у томе, можете се послужити и “3Д тапетама“ које ће такође произвести одличан визуелни ефекат.
Завесе
Ако су тренутне завесе у дечјој собу монотоне и досадне за вашу нову тему, не треба нужно куповати нове. Увек постоји могућност да их оживите додавањем разних аксесоара попут накита, трака, рајсвершлуса и украсних дугмади. Можете и нове завесе да сашијете од врло једноставног једнобојног материјала и да додате ове разне декорације.
Постељина
Нова постељина драматично мења изглед једне просторије, па је веома битно одабрати јаке боје које ће пружити контраст неутралним зидовима и остатку декора. Ако се определите да шијете постељину остатак материјала свакако искористите за мекане подне јастуке или украсне јастучиће за кревет.
Намештај
Намештај у дечјој соби мора бити безбедан и упечатљив. Избор намештаја зато укључује реорганизацију, реконструкцију, обнову, замену или куповину новог намештаја.
Замена: Узмите у обзир сав намештај у кући који би могао да се употреби у дечјој соби. Комбиновање разних делова намештаја у сврху креирање новог комада је врло иновативно и економично.
Реорганизација: Премештање намештаја ће дати соби нови концепт. Уклоните сувишни намештај који гуши простор. Елиминацијом неупотребљивог или застарелог намештаја ћете постићи дојам већег и пространијег простора.
Обнова: Фарбањем већ постојећег намештаја у дечијој соби у складу са генералном палетом боја прикладне теми може у потпуности трансформисати изглед собе и обезбедити јој ново рухо.
Одлагање ствари
Није неопходно инвестирати пуно новца у скуп намештај за одлагање ствари да бисте обезбедили адекватно место за све играчке, књиге и одећу вашег детета. Простор испод дечјег кревета је увек добро место за одлагање ствари, посебно играчака. Можете се послужити разним пластичним корпама које ћете декорисати у складу са темом собе, а можете употребити и пластичне кутије за алат које су идеалне за сортирање ситних играчака. Ако имате неупотребљене дрвене плоче, можете сами направити кутије за одлагање, офарбати их како би биле у тону собе.
Пре него што започнете овај креативни пројекат обавезно се посаветујете са вашим дететом и саслушајте њихове идеје. Иако ће вам многе њихове идеје звучати неизводљиво или преамбициозно за ваш буџет, будите сигурни да ће вам ових 10 савета помоћи да им уз мале модификације изађете у сусрет и обезбедите кутак из снова.
ПРИЈАТЕЉ СТРАНЕ САЛОН НАМЕШТАЈА

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa