Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
ДРУГИ ТРИМЕСТАР ТРУДНОЋЕ

ВРЕМЕ ЗА УЖИВАЊЕ

Иако су најуочљивије промене на физичком изгледу мајке, стручњаци кажу да је други триместар у неку руку најмирнији период трудноће
Посветити пажњу исхрани и одевању. Ово је период када се највише добије на тежини. Многе жене се тога уплаше. Но, оно што је најбитније да схвате је да у овом периоду не треба да “једу за двоје“, већ сасвим нормално и квалитетно. Када је реч о одевању нема више места тесној гардероби. Инсистира се на памуку који може да се искувава како би се што лакше елиминисале бактерије.
Најбезбрижнији период. Ако је реч о нормалној трудноћи, овај период би требао да буде најбезбрижнији. Време када мајке треба да се опусте и уживају у сваком дану благословеног стања.
Контроле на сваких месец дана. Уколико је реч о нормалној трудноћи, довољно је једном месечно ићи на контроле. Тада се обављају и неопходне лабораторијске анализе, ултразвучни прегледи.
Саветовалиште за труднице као одличан избор. Све недоумице око трудноће будуће маме могу лако да реше уколико се обрате Саветовалишту. У Шапцу функционише једно од најбољих на територији Србије, док је са трудницама са испуњеним трудничким картоном задовољство радити.
Текст настао у сарадњи са бабицом

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa