Инфо

29. јул 2010.29. јул 2010.
ЕКОЛОШКИ КАМП “ШАБАЦ-ЦЕР“

ОАЗА ЗА ИЗЛЕТНИКЕ

Учеснике еколошког волонтерског кампа „Шабац-Цер“ који су од 20. до 25. јула чистили и уређивали околину манастира Радовашница, прошле среде посетили су министар заштите животне средине и просторног планирања Оливер Дулић и градоначелник Шапца Милош Милошевић
Према речима министра Дулића, свако окупљање младих људи спремних да ураде нешто добро за своју средину, има подршку Министарства заштите животне средине.
- Стотине хиљада излетника иза себе остави огромне количине комуналног отпада. Идеја је да на прилазним путевима ка излетничким дестинацијама дежурају волонтери који ће заустављати возила, делити кесе за смеће излетницима и замолити их да при повратку, на истом месту оставе кесе напуњене смећем. Надам се да ће већ следећег пута већина излетника схватити шта треба да раде и сами понети кесе у које ће одлагати смеће. Тако комунални отпад више не би био траг излетника. Оваквом акцијом указујемо на прихватљив модел понашања и таква пракса може да заживи баш овде, у Радовашници. Овом приликом позивам све излетнике да са собом понесу кесу за смеће и буду одговорни према ономе што оставе иза себе. Тиме показујемо одговорност према себи, граду, селима и земљи у којој живимо, нагласио је Оливер Дулић.
Градоначелник Милошевић истакао је важност учешћа младих људи у еколошким акцијама јер је то једини начин да се утиче на свест старијих.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa