Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ЗИМСКИ РАСПУСТ У ЗНАКУ ОБРАЗОВНИХ КАМПОВА

ЗА СВАКОГА ПОНЕШТО

Почетком седмице шабачки основци имали прилику да учествују у раду научног кампа „Желим да знам више“ ОШ „Лаза К. Лазаревић“, Филолошког кампа ОШ „Јанко Веселиновић“, али и да уживају у страним филмовима у оквиру Зимског биоскопа ОШ „Ната Јеличић“. Од 4. до 7. фебруара у ОШ „Вук Караџић“ реализован Стонотенисерски камп
Иако је распуст шабачки основци су се радо одазвали различитим образовним камповима. Љубитељи стоног тениса, почетници и они који су до сада имали резултате на такмичењима, имали су прилику да науче основне ствари о овом спорту, елементима игре, али исто тако да усаврше своју технику захваљујући инструкцијама наставника Јована Делића у ОШ „Вук Караџић“ која је била домаћин Стонотениског кампа од 4. до 7. фебруара.
У понедељак 8. фебруара у ОШ „Лаза К. Лазаревић“ отворен је Зимски камп природних и друштвених наука „Желим да знам више“ на коме је поред запослених добродошлицу и успешан рад пожелео и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Ученици од петог до седмог разреда имали су прилику да побољшају стара и усвоје нова знања из географије, биологије, историје и правописа српског језика.
- Ово је прва година кампа тако да је и одзив солидан, а и ми смо задовољни са пријављених сто шездесет петоро деце. Предвидели смо да имамо четири предавања и то најпре биологија и географија, затим правопис српског језика и историја на крају. То је пет разноврсних дана. Током прва два дана предвиђена су предавања, трећи је креативан дан, а затим такмичење. На крају смо замислили оријентиринг да деца по граду решавају неке задатке и из тога да буде такође такмичење ““ рекла је проф. географије Наташа Поповић приликом отварања кампа.
Истог дана, само сат времена касније, своја врата отворила је и ОШ „Јанко Веселиновић“. Око четристо ученика од петог до осмог разреда имало је прилику да усаврши и стекне нова знања из српског, енглеског и изборних језика - немачког и француског.
- Ово је већ друга година како се одржава Филолошки камп. Прошле године било је изузетно лепо па је логично било да се и ове године понови. Углавном на овом зимском кампу радимо са ученицима задатке који ће им бити на предстојећем општинском такмичењу и из граматике и из књижевности. Ученици, којих има из свих школа, измешани су по групицама. Изузетно нам је драго што су дошли ученици из свих шабачких школа ““ нагласила је проф. српског језика Светлана Тошић из ОШ „Јеврем Обреновић“, један од гостујућих предавача.
Камп, који је као и претходна два одржан захваљујући подршци Градске управе града Шапца, своја врата затвориће у току сутрашњег дана.
На другом крају града, у ОШ „Ната Јеличић“ занесењацима у стране језике, и то руски, шпански и енглески, на несвакидашњи начин током тродневног дружења, од 8. до 10. фебруара, кроз пројекције филмова на споменутим језицима понуђено је више од добре забаве. Доста тога се могло научити, сазнати, али и обновити градиво.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa