Инфо

11. фебруар 2016.11. феб 2016.
МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД У ВЛАДИМИРЦИМА

ВЕЛИКИ ОДЗИВ

Мобилни мамограф из донације Б92, у складу са Планом спровођења Националног програма за рано откривање рака дојке, ради на територији општина Мачванско-колубарског округа. Испред Дома здравља у Владимирцима постављен је 11. фебруара и биће тамо до 23. марта.
Владимирчанке су озбиљно схватиле позив на превентивни преглед без оверених здравствених књижица ““ Ово је велики поклон за жене. Уз захвалност локалној самоуправи, преглед препоручујем свима, јер је болест непредвидљива. Без заказивања и чекања у другим градовима, имамо могућност да, такорећи на кућном прагу обавимо преглед, каже Марија Гарибовић.
Позване су све жене у старосној доби од 50 до 69 година да дођу на превентивни преглед, који је бесплатан и за који није потребна оверена здравствена књижица. Мамографским прегледом се могу уочити промене које доводе до рака дојке у раној фази, када је проценат успешног излечења преко 90%.
Медицинска сестра Нада Андрић истиче добар одзив у Владимирцима ““ Само у прва два дана око 70 жена се одазвало позиву. Циљна група је од 50 до 69 година, али преглед саветујемо свакој жени која брине о свом здрављу. Радимо од 10 до 18 сати.
Локална самоуправа је обезбедила и додатну помоћ. Даме које немају превоз могу да контактирају општину и ауто ће им доћи на кућну адресу.
Реализација прегледа мобилним мамографом у Владимирцима, резултат је сарадње Министарства здравља, Института за онкологију и радиологију Србије, Завода за јавно здравље Шабац, општине Владимирци, Дома здравља Владимирци и Фонда Б92.
С.К. ““ М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa