Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ПРВА А ЛИГА ““ 10. КОЛО

СИГУРНИ ЗА ПЛЕЈ ОФ

ВК „Шабац“ ““ ВК „ЖАК“ 19:6 (4:0, 4:1, 5:4, 6:1)
Градски базен. Гледалаца 600. Судије: Киш (Нови Сад) и Голијанин (Београд). Делегат: Арнаутовић (Београд) Искључења: Шабац 5, ЖАК 5. Петерци: ЖАК 1 (1)
ШАБАЦ: Алексић (кап), Петровић 2, Марковић 4, Пролић 1, Носовић 4, Илић, Цар 1, Ераковић 1, Богићевић 2, Лончарић 2, Шормаз, Тенжера, Вукадиновић, Укуманов 2. Тренер: Николић
ЖАК: Травар, Максић, Недин, Зорић, Арнуш, Босанчић 1, Ћурчин, Павић (кап) 1, Јакшић 2, Гавранов, Тодоровић 2, Надлачки, Достанић. Тренер: Шибул
После два неуспешна напада на старту, серију голова домаћих је отворио Казахстанац, Укуманов. Већ после осам минута било је 4:0, а ситуација у базену није се мењала ни у другом периоду. Капитен Алексић, на голу Шапца, није имао потешкоћа да заустави ударце Кикинђана, а први пут је „капитулирао“, тек после 14 минута. У међувремену, још четири пута погодили су ватерполисти лидера на табели, те је на полувремену, семафор показивао 8:1. Током другог полувремена, Ераковићу и Илићу, у базену се придружио и трећи 15 ““ огодишњак у саставу, Вукадиновић. Резервни голман, заменио је међу стативама Алексића. Осим ефикасне игре, наставак је донео много атрактивних потеза домаћина, који су резултирали головима за шпице. Убедљиво вођство донело је сигурност у нападу, те се чак девет играча уписало у листу стрелаца.
Овом победом, ВК „Шабац“ је и математички осигурао пласман у плеј оф, а против Старог Града, у наредном колу, поново у Шапцу, има прилику да осигура и прву позицију.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa