Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ ““ 15. КОЛО

Нијансе одлуЧиле

ЖРК „Медицинар“ ““ ЖРК „Наиса“ 31:32 (18:18)
Сала Гимназије. Гледалаца 600. Судије: Тривковић и Милосављевић (оба Бешка). Делегат: Тулаћ (Нови Сад). Седмерци: Медицинар 7 (7); Наиса 3 (2). Искључења: Медицинар 4, Наиса 8 минута.
ЖРК МЕДИЦИНАР: Враголић, Станковић, Милошевић 1, Чворић, Мандић, Матић, Радовић (кап) 16, Ручнов 3, Карић, Шимшић, Ђурковић 2, Кукић, Бојанић 1, Нинковић 2, Андрић 5. Тренер: Ж. Кукић.
ЖРК НАИСА: Поповић, Вељковић 5, Милојевић 3, Каралић, Пешић 1, Ђоковић 7, Стефановић 4, Радовић 5, Недељковић (кап) 6, Петковић, Здравковић, Митровић, Јевтовић, Вучковић, Танасковић, Филиповић 1. Тренер: С. Јовановић
Дерби смо очекивали, дерби смо и добили. Заслужиле су обе екипе да победе, ни реми не би био неправичан исход, али се на крају радовао само гостујући тим.
Прву четвртину утакмице играло се гол за гол, а први озбиљнију предност ствара „Медицинар“. Пре свих Ана Радовић, али и расположена Марија Андрић, донели су предност од четири гола, 14:10. Ипак, нису Нишлијке случајно у врху. Успели су да се поврате у завршници овог периода, постепено смањују заостатак, а потом га и анулирају, те се на одмор отишло при нерешеном резултату.
Друго полувреме боље је почео гостујући тим. Расположена Ђоковић, али и капитен Недељковић, односно Маја Вељковић, донеле су плус два својој екипи. Када је чувар мреже Наисе, Поповић, повезала три зицер одбране, деловало је да је психолошка предност на страни екипе из Ниша. Међутим, још једном домаће успевају да се врате. У серију је ушла и Бојана Шимшић на голу, а голеаду наставила Ана Радовић. Пет минута пре краја, шабачки тим је водио 30:28. Оба тима су направила доста грешака у том периоду, али су сигурније биле гошће. Голом свог капитена, 40 секунди пре краја, долазе до целог плена. Имао је „Медицинар“ напад за изједначење, али није успео ни да упути шут.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa