Инфо

5. август 2010.5. авг 2010.
ЈП “ПАРКИНГ“ ШАБАЦ

МАЊЕ ГУЖВЕ, БРЖИ САОБРАЋАЈ

Од 1. септембра у Шапцу 499 нових паркинг места. Наплата паркинга вршиће се у улицама: Милоша Поцерца, Поп Лукиној, Масариковој (део до градског стадиона), Сремској, Краља Александра, делу Цара Душана и платоу између зграда “Дунава“ и “НАВИП“-а
Протеклих месеци радили смо на реализацији пројекта повећања броја паркинг места под наплатом. Њему су предходили захтеви станара одређених улица, потом захтеви грађана који исте те улице користе само за пролазак али и наша стручна анализа заснована на константном надзору паркирања у нашем граду. Том анализом смо дошли до податка које су то улице где се ставара највећа саобраћајна гужва проузрокована паркирањем. Све то ћемо покушати да решимо обележавањем паркинг места и увођењем организоване наплате паркинга на спорним местима ““ истакао је директор ЈП “Паркинг“ Драган Нинковић.
По завршетку пројекта, који је тренутно при крају фазе прикупљања потребне документације, Шабац ће добити 499 нових паркинг места. Што га са постојећих 700 доводи врло близу цифре од 1.500 наплатних места за паркирање колико градови величине нашег треба да имају. Поред приближавања прописаном стандарду броја паркинг места, подухват по којем ће се од 1. септембра спроводити наплата паркирања у улицама Милоша Поцерца, Поп Лукиној, Сремској, делу Масарикове, делу Цара Душана, Краља Александра и Краљице Марије, би како наводи Нинковић, ЈП“Паркинг“ и у наредним годинама требао да омогући успешно финансијско пословање.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa